Valckenierstraat 65-67
Gebouw REC J/K, ooit een natuurkundig (lab-)gebouw, biedt vandaag de dag onderdak aan meerdere functies van de Universiteit van Amsterdam. Het is met zijn bakstenen schoorsteen een kenmerkend gebouw op de Roeterseilandcampus.
Om het pand veilig en volgens wet- en regelgeving te kunnen blijven gebruiken, is groot onderhoud nodig. In combinatie met een kwaliteitsimpuls, maakt dat het pand de komende vijftien jaar weer optimaal bruikbaar. Voorbeelden van die kwaliteitsimpuls zijn de realisatie van daglicht in de nieuwe onderwijsruimtes in het souterrain en de verplaatsing van de entree naar de Nieuwe Achtergracht.
Met deze werkzaamheden aan gebouw REC J/K voldoet het kenmerkende gebouw in 2024 weer aan de eisen van vandaag, biedt het ruimer onderdak aan het academisch onderwijs en samenwerkingspartners en verbetert de balans tussen campus en woongebied.
Voor het gehele project is besloten tot een fasering over twee jaar, waarbij het pand zoveel mogelijk in gebruik blijft. In 2022 vinden de werkzaamheden voornamelijk in de laagbouw plaats, in 2023 volgt de hoogbouw.
Download hier het Faserings-en planning schema
Meer weten? Kijk onderaan deze pagina voor het laatste nieuws over REC J/K.
De afdeling Huisvestingsontwikkeling heeft samen met de afdeling Facility Services, de facilitaire organisatie van de Universiteit van Amsterdam, een aantal informatiebijeenkomsten georganiseerd om omwonenden mee te nemen in de plannen (fasering, werkzaamheden en verwachte hinder) voor gebouw J/K op de Roeterseilandcampus. Gedurende de bijeenkomsten was er gelegenheid om vragen te stellen. Vragen en antwoorden zijn vastgelegd in onderstaande gespreksverslagen:
In de eerste fase van het project (tot en met zomer 2023) stond de aanpak van de laagbouw van het pand op het programma. Download hieronder de updates voor gebruikers van REC J/K.
Gebouw REC J/K is met zijn bakstenen schoorsteen een kenmerkend gebouw op de Roeterseilandcampus. Door de huidige werkzaamheden voldoet het gebouw in 2024 weer aan de eisen van vandaag, biedt het ruimer onderdak aan het academisch onderwijs en samenwerkingspartners en verbetert de balans tussen campus en woongebied.