Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
BG5 is een voormalig kliniekgebouw op het Binnengasthuisterrein en valt op door de piramidevormige aanbouw langs de Vendelstraat. In dit gebouw zal in de toekomst opnieuw het onderwijs en onderzoek van de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw) een plaats krijgen, te denken aan grote onderwijszalen, maar ook studieplekken en een voorziening voor eten en drinken. Het huidige pand voldoet momenteel niet voor de gewenste functie en daarom loopt een ontwerptraject voor het toekomstig gebruik.
 • Onze opgave

  BG5 dient straks als samenhangend onderwijsgebouw voor de Faculteit der Geesteswetenschappen en wordt voorzien van onderwijsruimten, studieplekken en kantoren, in combinatie met een auditorium, food court, grab and go en een huiskamerfunctie. De multifunctionele ruimte naast de entree biedt plaats voor bijeenkomsten en VOX-POP. Het monumentale karakter van het pand blijft behouden, maar krijgt een passende aanvulling met een nieuw te bouwen atrium.

 • Tijdlijn

  De bouwwerkzaamheden starten op zijn vroegst na de zomer 2024. Volgens de huidige planning wordt het pand in 2027 opgeleverd. De bedoeling is dat de faculteit na oplevering de laatste interieuraspecten kan aanpakken en dan naar het pand verhuist.

  Voordat er gestart wordt met de werkzaamheden moet interne besluitvorming binnen UvA en het vergunningstraject binnen gemeente worden doorlopen. Het ontwerp bevindt zich nu in de conceptfase. 

  Laatst geactualiseerd: 20-12-2023

  Meer weten? Kijk onderaan deze pagina voor het laatste nieuws over BG5.

Copyright: Ector Hoogstad Architecten
Impressie concept definitief ontwerp

Artist impression van het nieuwe atrium BG5, (conceptfase) door Ector Hoogstad Achitecten