Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN uva.nl
Universiteitskwartier

Universiteitskwartier

De Universiteit van Amsterdam bouwt op en rond het Binnengasthuisterrein het Universiteitskwartier. In de toekomst de thuisbasis van de Faculteit der Geesteswetenschappen en UvA-brede voorzieningen zoals de Universiteitsbibliotheek.

In de binnenstad van Amsterdam, tussen wallen en winkelen, ligt het historische hart van UvA. Niet voor niets de ideale plek voor het Universiteitskwartier. Want het is de geboortegrond van onze universiteit waarin kennis, cultuur en reflectie verweven zijn. De campus is een logische thuisbasis voor zowel studenten, medewerkers, bewoners en ondernemers uit de stad. Het biedt ruimte voor onderwijs en onderzoek van de Faculteit der Geesteswetenschappen en de Universiteitsbibliotheek. Ook andere UvA gerelateerde voorzieningen krijgen een prominente plek, zoals een congreszaal, musea, theater en de bestuurszetel. Daarom is het Universiteitskwartier een mooie ontmoetingsplaats voor iedereen die geïnteresseerd is in wetenschap. En dus hét academische centrum van hartje Amsterdam.

De campus is ideaal gelegen ten opzichte van openbaar vervoer, de Rode Loper (gebied Rokin), culturele voorzieningen, winkels en horeca. Op het Universiteitskwartier komt alles samen.

X
Conservering en restauraties, Faculteit der Geesteswetenschappen

Verbinding

De nieuwe campus wordt een plek voor iedereen met interesse op het grensvlak van cultuur en wetenschap. Interactie met de stad is een onlosmakelijk onderdeel van het academische leven, zeker voor de geesteswetenschap- pen. Samenwerking tussen de faculteit en samenleving is vanzelfsprekend geworden. Die samenwerking kent vele vormen: van een Russische tentoonstellingstekst in het Stedelijk, stageplekken bij EYE tot 3D-reconstructies van de Amsterdamse binnenstad voor het Amsterdam Museum. 

Universiteitskwartier op de kaart Amsterdam
Video wordt geladen..