Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De medische faculteit van de UvA is gevestigd in Amsterdam UMC, locatie AMC. Amsterdam UMC richt zich zowel op patiëntenzorg als op (medisch) wetenschappelijk onderwijs en onderzoek. Duizenden jonge mensen worden hier opgeleid tot arts, specialist of verpleegkundige. Amsterdam UMC behoort op het gebied van de academische geneeskunde tot de internationale top. In 2018 zijn het AMC (Academisch Medisch Centrum) en het VUmc (VU medisch centrum) opgegaan in Amsterdam UMC.

Midden in het werkveld

De UvA-campus biedt de opleidingen Geneeskunde, Medische informatiekunde en Medical informatics. Als student zit je hier midden in het werkveld, tussen artsen, verpleegkundigen en patiënten. Vrijwel alle docenten zijn zelf ook arts en doen geregeld wetenschappelijk onderzoek.

Samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam

De Faculteit der Geneeskunde werkt samen met de nabij gelegen Hogeschool van Amsterdam, van waaruit honderden studenten verpleegkundige stages lopen binnen de locatie AMC. De faculteit Gezondheid van de Hogeschool van Amsterdam biedt in samenwerking met de Faculteit der Geneeskunde een voltijd en een duale verpleegkundige opleiding en paramedische opleidingen aan.

Medische vervolgopleidingen

Na een succesvolle afronding van de studie geneeskunde ben je basisarts en kun je kiezen voor een van de specialistische vervolgopleidingen. Daarnaast biedt Amsterdam UMC de postinitiële masters Health Informatics en Evidence Based Practice in Health Care.