Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De UvA wil in dialoog, met oprechte interesse voor wat gebruikers en andere belanghebbenden willen en weten, werken aan oplossingen voor de huisvestingsvraagstukken en -plannen van de UvA. We geloven dat deze inbreng na zorgvuldige besluitvorming, bijdraagt aan betere plannen en kwalitatieve gebouw- en gebiedsontwikkeling. En aan een goede relatie met onze omgeving.
Denk mee over...
  • Welke beelden heb jij bij een leefbaar en veilig Universiteitskwartier?

    Leefbaarheid en veiligheid is een belangrijk thema uit het Strategisch Masterplan Universiteitskwartier. Maar wat bedoelen we met ‘leefbaar’ en met ‘veilig’? Heeft iedereen daar dezelfde beelden bij? Of verschillen die heel erg. Dat verkennen we de komende tijd in gesprekken met verschillende gebruikers. Daarnaast zijn we benieuwd naar jouw visie. 

    • Online peiling
      Via een peiling hebben we in mei 2024 opgehaald welke beelden passen bij de termen Leefbaarheid en Veiligheid in het Universiteitskwartier.

    • Inloopbijeenkomst
      Op 27 mei 2024 vond de bijeenkomst plaats over de resultaten van de peiling. Bekijk hier de posters en panelen van de avond.

    • Verslag
      Lees hier het eindverslag van de uitwerking van de termen Leefbaarheid en Veiligheid inclusief de rapportage van participatietool Panel.
  • Het ontwerp van het entreegebied van BG5
    • Co-creatieve ontwerpsessie (donderdag 13 juni 2024) 

    Op donderdag 13 juni vond de co-creatieve sessie over het ontwerp van project BG5 plaatst.

    Buurtbewoners, medewerkers en een student (gebruikers van het gebied) hebben tijdens deze werksessie in vijf teams het entreegebied van BG5 leefbaar en veilig ingericht. Ze hebben dit samen gedaan met beheerders van de UvA, een ontwerper openbare ruimte van de gemeente en een sociaal veiligheidsexpert. De grote gemene deler is door een medewerker van de UvA en een bestuurslid van VOL BG uit de groepjes gehaald en meegegeven aan de architect als uitgangspunten voor de verdere uitwerking.

    • Feedbacksessie over oplossingsrichtingen (donderdag 11 juli)

    De architect heeft tijdens de bijeenkomst op 11 juli een reactie gegeven op de uitgangspunten die tijdens de co-creatieve sessie op 13 juni zijn meegegeven. Tijdens de avond is feedback gegeven door de verschillende gebruikers en zijn de oplossingsrichtingen bepaald voor het ontwerp.

    • Slotbijeenkomst (donderdag 17 oktober)

    De architect presenteerde het aangepaste ontwerp op basis van de co-creatie ontwerpsessies in juni en juli. Lees het verslag van de ontwerpsessies, inclusief sfeerbeelden.

Blijf op de hoogte

We werken stap voor stap aan de ontwikkeling van het Universiteitskwartier. Wil je weten wanneer je kunt meedenken in andere (deel)projecten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief over de ontwikkeling van het Universiteitskwartier.