Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
In de periode 2011-2014 heeft aannemersbedrijf BAM in opdracht van de Universiteit van Amsterdam de renovatie van de gebouwen REC BCD voltooid. Onderdeel van deze renovatie was de vervanging van de gevelconstructie van het gebouw. Na de oplevering werden echter lekkages geconstateerd die ongemak en overlast veroorzaakten. Vanaf 29 januari 2024 is de UvA samen met BAM begonnen aan een pilot en herstelwerkzaamheden aan de gevel.
  • Onze opgave
    Zuidgevel van bouwdeel B

    In de pilot herstelt en test de aannemer een deel van de zuidgevel van bouwdeel B (zie afbeelding) over een oppervlakte van ongeveer 500 m2. Tijdens en na dit herstel worden uitgebreide tests uitgevoerd op waterlekkage, eventuele geluidsoverlast tijdens de werkzaamheden en de invloed op het gebruik van onderwijs- en werkruimten in dit deel van het gebouw. Deze tests zullen bepalen of aanvullende maatregelen zoals alternatieve onderwijsruimten nodig zijn, of dat een alternatieve aanpak vereist is voor het complete herstel. Afhankelijk van het verloop van de reparatie, de resultaten van de evaluatie en de weersomstandigheden worden, na een positieve evaluatie van de pilotfase, aansluitend de andere geveldelen uitgevoerd.

  • Tijdlijn

    Volgens de huidige planning is de pilot eind juni 2024 afgerond. Afhankelijk van de evaluatie volgt er een planning voor de andere geveldelen van de gebouwen B, C en D. De werkzaamheden tijdens de pilot worden alleen doordeweeks uitgevoerd. Het werk start vanaf 7 uur en is rond 16 uur afgelopen.