Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

De nieuwe Universiteitsbibliotheek

De Universiteitsbibliotheek (UB) verhuist van het Singel en het PC Hoofthuis naar het Universiteitskwartier. Hier renoveren we het voormalige Binnengasthuisziekenhuis – in combinatie met een deel nieuwbouw – tot één gebouw voor de bibliotheek. De UB wordt in 2024 geopend en wordt één van de trekpleisters van de campus.

Bekijk het bouwproces van de Nieuwe Universiteitsbibliotheek
Bekijk het bouwproces van de Nieuwe Universiteitsbibliotheek

Studeren, onderzoeken en werken
Het gebouw is ontworpen als een 21e-eeuwse bibliotheek, een inspirerende ontmoetingsplek waar je kunt studeren, onderzoeken en werken. Een plek waar de hele academische gemeenschap zich thuis voelt en welkom is.

Zeven kilometer boeken
We faciliteren onderzoek en kennisdeling. Naast de uitgebreide digitale collectie, hebben we in de nieuwe UB zeven kilometer boeken van UvA’s geesteswetenschappelijke collectie op de planken staan. En dat is uniek. Onze erfgoedcollecties bevinden zich op een steenworp afstand in het Allard Pierson, dat deze beheert en presenteert.

Podium
In samenwerking met het Allard Pierson en anderen bieden wij een podium om de UvA nog meer zichtbaar te maken. Het prachtige atrium, in het midden van het gebouw, is uitermate geschikt voor voorlichtingsbijeenkomsten, open dagen, activiteiten en evenementen.