Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De Roeterseilandcampus is een van de vier open stadscampussen van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en ligt in het centrum van Amsterdam. De campus is de thuisbasis voor de faculteiten Economie en Bedrijfskunde, Maatschappij en Gedragswetenschappen en sinds 2017 ook de faculteit der Rechtsgeleerdheid.
Ontwikkeling Roeterseilandcampus

Een stadscampus die volop in beweging en ontwikkeling is, gelegen tussen de Roeterstraat, Plantage Muidergracht, Nieuwe Achtergracht, Valckenierstraat, Pancrasstraat en de Sarphatistraat. Hier komen onderwijs, onderzoek, kennisinstellingen, bedrijfsleven en de stad samen en bouwen wij aan de toekomst.  

De bestaande gebouwen rondom de Nieuwe Achtergracht en de Plantage Muidergracht zijn de afgelopen jaren verbouwd zodat zij voldoen aan de hedendaagse eisen en behoeften van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Ook de buitenruimte is opnieuw ingericht.

CREA , het cultureel studentencentrum voor cursussen, theater en debatten heeft - met theaterzalen, studio’s en een café - een prominente plek in het geheel. Onder de grond is een grote fietsenstalling gemaakt. De nieuwe brug over het water verbindt de hoofdingangen van de gebouwen aan de beide zijden van de Nieuwe Achtergracht en vormt zo het hart van de campus.