Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Science Park

Amsterdam Science Park, een van de grootste wetenschapscampussen van Europa, is een centrum voor onderzoeksinnovatie en ondernemerschap. Grote onderzoeksinstellingen zijn hier gevestigd naast een 120-tal bedrijven en spin-offs. Op het Amsterdam Science Park vind je ook het Universitair Sportcentrum en het Amsterdam University College.

Over Amsterdam Science Park

Amsterdam Science Park is een gezamenlijk initiatief van de Universiteit van Amsterdam, gemeente Amsterdam en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Gerenommeerde onderzoeksinstellingen, universitair onderwijs en zo'n 120 bedrijven - van start-ups tot multinationals - maken het park tot het knooppunt van onderzoek, innovatie en ondernemerschap met interessante vestigingsmogelijkheden voor bedrijven op het gebied van ICT, Life Sciences en Advanced Instrumentation. Het is een ontmoetingsplek voor ondernemers, wetenschappers en studenten op het gebied van natuurwetenschappelijk onderzoek, ICT en Life Sciences.

Voor informatie over de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en informatica kunt u terecht op www.uva.nl/fnwi. Voor meer informatie over Amsterdam University College kunt u terecht op www.auc.nl.

Nieuwbouw op Amsterdam Science Park

De Universiteit van Amsterdam gaat investeren in een nieuw gebouw LAB42 op het Amsterdam Science Park.

Het huidige gebouw op Science Park 904 is door de toename van studenten, personeel, promovendi en nieuwe samenwerkingen te klein geworden voor de hele Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI).

In het nieuwe gebouw komen onderwijsruimtes, studieplekken, onderzoeksruimtes, werkplekken, ruimtes voor samenwerking met andere disciplines van de UvA en met externe partijen op het gebied van AI. Met uitnodigende voorzieningen die ontmoeting, kennisdeling en kruisbestuiving tussen wetenschappers, studenten, bedrijfsleven en maatschappelijke partners stimuleren, zal een uniek ecosysteem op het gebied van AI ontstaan.

De ambitie is om het gebouw vanaf augustus 2022 in gebruik te nemen op het Amsterdam Science Park.

Nieuwbouw LAB42
Luchtfoto Amsterdam Science Park
Plattegrond Amsterdam Science Park
Plattegrond Amsterdam Science Park