Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Amsterdam Science Park, een van de grootste wetenschapscampussen van Europa, is een centrum voor onderzoeksinnovatie en ondernemerschap. Grote onderzoeksinstellingen zijn hier gevestigd naast een 120-tal bedrijven en spin-offs. Op het Amsterdam Science Park vind je ook het Universitair Sportcentrum en het Amsterdam University College.
Ontwikkeling Science Park

Over Amsterdam Science Park

Amsterdam Science Park is een gezamenlijk initiatief van de Universiteit van Amsterdam, gemeente Amsterdam en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Gerenommeerde onderzoeksinstellingen, universitair onderwijs en zo'n 120 bedrijven - van start-ups tot multinationals - maken het park tot het knooppunt van onderzoek, innovatie en ondernemerschap met interessante vestigingsmogelijkheden voor bedrijven op het gebied van ICT, Life Sciences en Advanced Instrumentation. Het is een ontmoetingsplek voor ondernemers, wetenschappers en studenten op het gebied van natuurwetenschappelijk onderzoek, ICT en Life Sciences.

Meer informatie:

Plattegrond Amsterdam Science Park 2023 (Klik om te vergroten) en kijk op: www.amsterdamsciencepark.nl
Luchtfoto Amsterdam Science Park (Klik om te vergroten)
Nieuwbouw LAB42 (Klik om te vergroten)

Nieuwbouw op het Science Park

Het huidige gebouw 'Science Park 904' is door de toename van studenten, personeel, promovendi en nieuwe samenwerkingen te klein geworden voor de hele Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI).

LAB42
LAB42 is de nieuwe hub voor Digitale Innovatie en AI van de Universiteit van Amsterdam, geopend in 2022. Waar studenten, onderzoekers en bedrijven samenwerken.

MKB-bedrijven en scale ups die een kantoorruimte of flex desk in LAB42 huren, zitten in het hart van talentontwikkeling op het gebied van AI en digitale innovatie. Ze hebben de kans om dagelijks met talentvolle studenten te werken, en zo de werknemers aan te trekken die het beste bij hun ambities passen. Ook hebben ze toegang tot de laatste wetenschappelijke onderzoeken en ontdekkingen in een vakgebied dat zich razendsnel ontwikkelt. Al deze features zorgen dat hun bedrijf kan groeien en impact kan maken in een voor hen relevante context. 

Kaart Amsterdam
Er staan inmiddels bijna 100 projecten online
Studenten werken samen aan het Amsterdam Science Park

Sinds 2017 biedt de UvA de cursus ‘Placemaking’ aan op het Amsterdam Science Park, het Universiteitskwartier en de Roeterseilandcampus. Studenten analyseren in dit programma hun eigen studieomgeving. Ze gaan in gesprek met wetenschappers, buurtbewoners, overheid en organisaties en gebruiken hun wetenschappelijke kennis om samen de gebieden te verbeteren.

LabQ
Op het Amsterdam Science Park bouwt de UvA aan de nieuwbouw LabQ. Dit gebouw van de faculteit, Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI), bestaande quantumpartners en nieuwe samenwerkingen wordt de centrale hub in Amsterdam waar onderwijs, onderzoek en valorisatie op het terrein van quantumfysica en -technologie samenkomen. De verwachting is dat dit gebouw in 2027 gereed is.

AUC
Folia dossier over UvA gebouwen

In een speciaal dossier onderzoekt Folia UvA gebouwen, waaronder op het Amsterdam Science Park. Duik in de rijke geschiedenis en lees over boeiende herinneringen.