Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Vraag & Antwoord: Betonstort en buurtbericht april

Op 31 maart hebben onze directievoerder en aannemer UB g per video uitleg gegeven over de stand van zaken van het project, als aanvulling op het digitale buurtbericht. Vragen die zijn binnengekomen ten aanzien van het buurtbericht en de video beantwoorden we graag op deze pagina. Wilt u nog vragen toevoegen in deze 'Vraag & Antwoord', dan kunt u dit kenbaar maken via Ingeborg Kappert ikappert@avecodebondt.nl.

 • Hoe hoog is een verhoogd geluidsniveau? Waarmee is dit geluid te vergelijken?

  Het geluid van de tijdens de betonstort (overdag)  is te vergelijken met het geluid tijdens het drukken van de damwand, zoals dat eerder is gebeurd. Daarnaast rijden er vrachtwagens naar de betonpomp (ca. 6 per uur). Het geluidsniveau tijdens het afwerken van de vloer (avond) is te vergelijken met het geluid van een rijdende scooter. Daarnaast is het te ervaren geluidsniveau per woning anders, dit komt omdat de stortvakken verdeeld over het terrein liggen. Op onderstaande afbeelding kunt u zien waar het stortvak ligt ten opzichte van uw woning. 
   

  Situatieschets betonstort
 • Komt het buurtbericht nog in de brievenbus? Niet alle bewoners hebben deze namelijk digitaal ontvangen. Hoe zal er met deze bewoners gecommuniceerd worden? Is er rekening gehouden met bewoners die geen mailadres hebben?

  Het buurtbericht zal niet hard copy worden verspreid. Door de corona maatregelen is het beleid van de UvA momenteel dat er alleen digitaal wordt gecommuniceerd. 
  De communicatie over de projecten en voortgang van het Universiteitskwartier vindt tot ten minste 28 april alleen digitaal plaats. Onze interne doelgroepen worden via de reguliere interne communicatiekanalen op de hoogte gehouden van de voortgang. Direct omwonenden, ondernemers en andere belangstellenden  zullen wij tijdens deze periode niet, zoals deze gewend zijn, kunnen voorzien van huis-aan-huis berichtgeving. Waar kunt u als bewoner of ondernemer wel terecht voor informatie?

  • Bezoek onze website uva.nl/universiteitskwartier voor achtergrondinformatie, of campus.uva.nl/nieuws voor de laatste berichtgeving.
  • Gebruik onze app ‘ Universiteitskwartier’, hier wordt het laatste nieuws gedeeld. De app is gratis te downloaden via Google Play (Android) en de App Store (IOS) met zoekterm ‘Universiteitskwartier’.
  • Indien wij buurtberichten opstellen worden deze per e-mail verspreid aan omwonenden, ondernemers en andere belangstellende naar de bij ons bekende e-mailadressen. Wilt u er zeker van zijn dat u berichtgeving ontvangt per e-mail, dan kunt u dit kenbaar maken via omgevingsmanager-binnenstad@uva.nl   

  Bekijk het volledige nieuwsbericht via onderstaande knop:

 • Wat betekent het storten en het afwerkingsproces in de avonduren qua niveau van geluidsoverlast precies?

  Het afwerkingsproces kan geluidsoverlast met zich meebrengen. Aangezien we per stortdag op verschillende locaties bezig zijn is de mate van geluid afhankelijk van de locatie. Dit wordt toegelicht aan de hand van onderstaande schema. In het rood is het bouwterrein van de UB weergegeven. Hierin zijn de stortvakken A t/m G weergegeven. Vak B t/m G bevinden zich inpandig. Vak A bevindt zich buitenpand op het voormalige parkeerterrein aan de Nieuwe Doelenstraat. Voor de bewoners aan de Binnengasthuisstraat zijn vak A, B, C en D het dichtst bij en daarmee het meest hoorbaar. Voor de bewoners aan de Kloveniersbrugwal zijn de vakken D, E, F en G het dichts bij en daarmee het meest hoorbaar. 

  Het geluid van de betonstort (overdag) is te vergelijken met het geluid tijdens het drukken van de damwand, zoals dat eerder is gebeurd. Daarnaast rijden er vrachtwagens naar de betonpomp (ca. 6 per uur). Het geluidsniveau tijdens het afwerken van de vloer (avond) is te vergelijken met het geluid van een rijdende scooter.

  Situatieschets betonstort