Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Het Universiteitskwartier ligt in de binnenstad van Amsterdam, dichtbij het Centraal Station en is gemakkelijk bereikbaar. Hieronder tref je een overzicht van de verschillende mogelijkheden om het gebied te bereiken. Voor een exacte routebeschrijving vanaf je vertreklocatie kun je gebruik maken van 9292.nl of maps.google.nl.
 • Fiets en fietsparkeren

  Alle gebouwen zijn per fiets bereikbaar. Gebruik de fietsrouteplanner om jouw route te bekijken.

  Huidige fietsparkeerplekken

  Fietsparkeerplekken voor studenten zijn er op dit moment alleen nog op straat, fietscoaches helpen om dit te reguleren. Fietsparkeerplekken voor medewerkers zijn te vinden onder gebouw BG3 en aan de Oudezijds Achterburgwal (onder gebouw Oudemanhuispoort).

  Toekomstige fietsparkeerplekken 

  Vanaf 2022 (onder voorbehoud) komen er meer ondergrondse parkeerplekken beschikbaar, voor zowel studenten als medewerkers. De eerste extra  fietsparkeerplekken komen beschikbaar onder de nieuwe Universiteitsbibliotheek.

  Bij de ontwikkeling van het Universiteitskwartier, wat in 2025 gereed zal zijn, is het uitgangspunt dat alle parkeerplekken ondergronds worden gerealiseerd, voor zowel studenten als medewerkers. De entree tot deze ondergrondse voorzieningen zijn aan de randen van het kwartier beoogd, waardoor een fietsluw binnengebied ontstaat.

 • Trein

  Het dichtstbijzijnde treinstation is Amsterdam Centraal Station. Vanaf het station loop je in een (ruim) kwartier naar het Universiteitskwartier of je kunt vanaf daar de tram of metro nemen. Kom je via station Amsterdam Amstel, dan kun je alleen de metro rechtstreeks nemen of dien je over te stappen op enkele trams.

  Kijk op 9292.nl voor jouw actuele reisroute.

 • Tram:  4-14 en 1-2-5

  Vanaf Amsterdam Centraal station ben je in circa 6 minuten met tram 4 of 14 op halte Rokin, vanaf daar loop je in enkele minuten naar je gebouw.

  Je kunt ook gebruik maken van tram 1-2 of 5 op halte Spui op de Spuistraat. De halte op de Spuistraat ligt iets verder van het Universiteitskwartier dan de halte aan het Rokin.

  Kijk op 9292.nl voor jouw actuele reisroute.

 • Metro: 51-52-53-54

  Voor de panden aan het noordelijke gedeelte van het Universiteitskwartier (Bushuis, Oost-Indisch huis, Spinhuis en de Agnietenkapel) is de dichtstbijzijnde metrohalte station Nieuwmarkt (zuidelijke uitgang: Nieuwe Hoogstraat en Snoekjessteeg), je kunt hier reizen met metro 51,53,54. Vanaf daar loop je in enkele minuten naar het Universiteitskwartier.

  Panden aan de oostelijke en zuidelijke zijde van het Universiteitskwartier, zoals BG 1,2 en 3, zijn ook goed bereikbaar met metro 52 (Noord/Zuidlijn), halte Rokin. Ook voor deze zijde kun je gebruik maken van de andere metro's via metrostation Nieuwmarkt (zuidelijke uitgang: Nieuwe Hoogstraat en Snoekjessteeg) als metrostation Waterlooplein (noordelijke uitgang: Waterlooplein).

 • Auto en parkeren

  Het Universiteitskwartier is grotendeels per auto bereikbaar. De panden rond het Binnengasthuisterrein en het Rokin zijn alleen tussen 07.00 en 11.00 bereikbaar voor laden en lossen.

  De parkeergelegenheid op straat is beperkt beschikbaar, tegen het reguliere uurtarief van Zone Centrum. De UvA biedt geen parkeerplekken aan. De dichtstbijzijnde parkeergarages zijn de Stopera en de Bijenkorf. Wil je langdurig parkeren tegen een voordeliger tarief? Maak dan gebruik van een P + R parkeerplek buiten het centrum en reis met het openbaar vervoer naar locatie.