Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN uva.nl
Roeterseiland

Een nieuw onderkomen voor Maatschappij- en Gedragswetenschappen

Gebouw B/C/D

In 2011 is het  grootste project binnen de herontwikkeling van Roeterseiland gestart: de renovatie van het gebouw over de Nieuwe Achtergracht, van architect Gawronski. De onderste verdiepingen van het  gebouw zijn verwijderd, waardoor het vrije zicht over de hele gracht in oude glorie is hersteld. Het gebouw is begin 2014 opgeleverd door de aannemer BAM en vanaf de zomer van 2014 is de Faculteit Maatschappij- en Gedragswetenschappen hier gehuisvest. De architect van het gebouw is AHMM.

Gebouw B/C/D

Grootste faculteit

Maatschappij- en Gedragswetenschappen is de grootste faculteit van de UvA. Naast gebouw B, C en D wordt ook gebouw L gebruikt door de faculteit om alle medewerkers en studenten te kunnen huisvesten. Begin 2016 wordt gebouw G hier nog aan toegevoegd. Vanaf dat moment is de volledige faculteit op het Roeterseiland gehuisvest. 

Artist impression van de hoofdentree van gebouw B/C/D

Een nieuwe brug over het water verbindt straks de hoofdingangen van de gebouwen B/C/D en A aan de Nieuwe Achtergracht. In gebouw B/C/D zijn vier grote collegezalen en veel werkgroepruimtes aanwezig. Daarnaast zijn er in totaal 218 studieplekken en 43 loungeplekken gecreëerd.

Hieronder vindt u een impressie van gebouw B/C/D over de Nieuwe Achtergracht. De rest ook zien? Klik hier
 

Detail van de gevel
Gebouw B/C/D bestaat uit drie kolommen met ieder een andere kleur
De gangen zijn voorzien van extra daklichten voor meer lichtinval
De zwevende trappen