Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Vandaag is er een buurtbericht verspreid waarin staat dat er vanaf donderdag 19 tot en met 11 oktober een steiger staat aan de gevelkant in de boekensteeg van de Oudemanhuispoort. Daar vindt reparatie plaats van pannendaken en zinkwerk van gebouw BG5. Dit geeft geen overlast en de doorgang blijft open. Verder is er in het bericht meer te lezen over de planning van werkzaamheden van de Universiteitsbibliotheek.

Wat gebeurt er komende weken?


We zijn inmiddels druk bezig met het maken van de funderingspalen zowel aan de buitenkant van de 2e chirurgische kliniek als binnenin de 2e chirurgische kliniek. Daarnaast zijn we begonnen met het drukken van de damwanden. De damwandstelling en de hulpkraan zijn begin deze week succesvol aangevoerd. We starten met het damwand drukken op het oude parkeerterrein te hoogte van de Nieuwe Doelenstraat en verplaatsen ons in de komende weken richting de Vendelstraat.

Voordat we de damwanden kunnen drukken, is er een kort moment waarop - in verband met de veiligheid - voetgangers ter hoogte van de werkzaamheden even worden tegengehouden door verkeersregelaars. Dit betekent dat als de werkzaamheden ter hoogte van uw woning zijn, dat u een kort moment niet uw woning in- of uit kan. Wij zullen de ingang van uw entree afzetten met een lint. Ziet uw dit lint? Dan verzoeken wij u binnen te blijven. Bent u buiten? Dan zal onze verkeerregelaar u kort tegenhouden voordat u uw huis weer kunt betreden. Dit duurt ongeveer één minuut.

Werk op zaterdag 21 en 28 september


Helaas kunnen omstandigheden de planning verstoren. Het is noodzakelijk om zo snel mogelijk de werkzaamheden van de funderingspalen aan de buitenkant van de 2e chirurgische kliniek af te ronden. Door het starten van het damwand drukken op de Binnengasthuisstraat is aan- en afvoer van materieel niet meer mogelijk. Daarom zijn wij genoodzaakt zaterdag 21 september te werken met één boorstelling halverwege de Vendelstraat. We starten die dag rond 9.00 uur en naar verwachting zijn we rond 17.00 uur klaar. Afgezien van de funderingspalen worden er geen werkzaamheden uitgevoerd. Ook op zaterdag 28 september zijn wij genoodzaakt te werken. Om ruimte te maken voor Liander worden de twee silo’s op het bouwterrein verplaatst van het bouwterrein naar de binnentuin. We verwachten dat deze werkzaamheden minimale overlast zullen veroorzaken en starten om 09.00 uur.

Vooraankondiging: kleine stroomonderbreking werkzaamheden Liander


Op dit moment staat er in de 2e chirurgische kliniek een trafo station van Liander. Het station voorziet het gebouw, de bouwplaats en de omliggende wijk van stroom. Aangezien het station in de weg staat voor de bouwwerkzaamheden worden er twee tijdelijk trafo stations geplaatst op het bouwterrein ter hoogte van groutsilo’s. De werkzaamheden hiervoor vinden grotendeels plaats op het bouwterrein en duren van maandag 23 september tot en met vrijdag 8 november.

Gedurende deze weken wordt er niet continue gewerkt aan deze trafo stations. Omdat de nieuwe trafo stations grenzen aan het bouwhek wordt dit hek - ter hoogte van BG3 - in de week van maandag 30 september en de week van maandag 7 oktober een klein stuk naar buiten verplaatst. Zodra de trafo stations op hun plek staan en de kabels zijn aangesloten, wordt het hekwerk weer terug geplaatst.

De voet-/fietsroute en de calamiteitenroute blijft in stand. De werkzaamheden hebben geen impact op het voet-/fietsverkeer, met uitzondering van maandag 28 oktober. Op deze dag wordt in het trottoir van Binnengasthuisstraat de aansluiting voor de trafo stations gemaakt. Dit duurt ongeveer een halve dag. Uw woning is bereikbaar, maar slechts van een kant. Op deze dag wordt ook de stroomvoorziening van de wijk overgezet van de oude- naar de nieuwe voorziening. U wordt door Liander in de dagen voorafgaand aan de stroomonderbreking geïnformeerd over het exacte moment en de duur van de stroomonderbreking.

Wilt u een gedetailleerde planning zien? Lees dan hier het hele buurtbericht.