Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Een wens van veel bewoners rondom het Binnengasthuisterrein is om het Turfdraagsterpad (de doorgang tussen de Oude Turfmarkt en het Binnengasthuisplein) ook in het weekend open te stellen. De UvA heeft dit onderzocht en zal vanaf dit weekend (20 juli) het Turfdraagsterpad voor een proefperiode van vier maanden openstellen tussen 08:00 – 18:00 uur. Aan het eind van de proefperiode (17 november) zullen we bewoners uitnodigingen om de proef gezamenlijk te evalueren.
Links van de ingang Allard Pierson is de poort naar het Turfdraagsterpad

Belangrijke kanttekeningen bij deze proefopenstelling zijn:

  • Het kan zijn dat het pad soms later geopend en/of gesloten wordt, omdat dit moet passen in de bestaande werkzaamheden van de surveillance. De surveillance heeft een groot werkgebied en moet reageren op meldingen.
  • Er is vanuit de UvA geen (extra) toezicht op het Turfdraagsterpad. Bij onveilige situaties kunnen bewoners terecht bij gemeentelijke handhaving of de politie.
  • In geval van calamiteiten (zoals bijvoorbeeld een demonstratie), kan het wenselijk zijn het pad (tijdelijk) af te sluiten zonder dit vooraf aan te kondigen.
  • Mochten er te veel incidenten zijn, dan behoudt de UvA het recht het pad in het weekend weer te sluiten voor het einde van de proefperiode. Wij stellen u hierover tijdig op de hoogte.