Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bij het opknappen van de Gasthuiskerk worden een aantal duurzaamheidsmaatregelen getroffen zoals de mogelijkheid om aan te sluiten op de WKO van het Universiteitskwartier.

Aanleg zonnepanelen

De Gasthuiskerk van de UvA maakt de volgende stap naar duurzaamheid. Eén van de duurzaamheidsmaatregelen voor het pand is de aanleg van zonnepanelen. Hier is in juni 2023 een vergunning voor verleend door de gemeente Amsterdam. Het gaat hierbij om 33 panelen, op het dakvlak welke georiënteerd is naar het binnenhof. Naar verwachting zal hiermee tussen de 12.000 en 14.000 kWh per jaar worden opgewekt.  

Isolatie zoldervloer

Voor de isolatie van de zoldervloer zijn er enkele mogelijkheden onderzocht. De isolatie kan op drie manieren worden aangebracht: door isolatiedekens onder het plafond, als plafondtegels of tussen de balklagen. Deze laatste variant is in de onderhavige situatie het best passend, met de hoogste isolatiewaarde, en beperkte impact in tijd. Daarnaast is deze methode milieuvriendelijk, biobased en zeer geschikt voor de toepassing in monumenten. Het streven is daarom deze methode toe te passen, in de werkvoorbereiding met de aannemer wordt dit nader onderzocht.

Luchtbehandeling met warmteterugwining

Bij bouwdeel C wordt een luchtbehandeling met warmteterugwinning toegepast, hiermede wordt op een energetische zuinigere wijze in de luchtbehandeling voorzien. Deze voorziening zal ook leiden tot minder vraag naar warmte vanuit de bestaande CV installatie.

Invoerstation WKO UK

In de steeg van bouwdeel C is een ruimte voorzien als invoerstation voor de aansluiting op de WKO (warmte koude opslag) UK. De terreinleidingen hiervoor zijn al aangelegd.