Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Op grond van de algemene beginselen van behoorlijk bestuur publiceert de Universiteit van Amsterdam (hierna: UvA) haar voornemen tot het sluiten van een bruikleenovereenkomst met Stichting USC (hierna: USC).

Voornemen

UvA heeft het voornemen om met het USC (om niet) een bruikleenovereenkomst te sluiten voor circa 190 m2 grond op kavel 11 gelegen op het Amsterdam Science Park (hierna: ASP) ingaande begin 2025. USC exploiteert op het ASP een sportcentrum in het USC Universum gelegen op Science Park 306 te Amsterdam. USC wenst om - naast de huidige indoor activiteiten in het USC Universum - ook in de buitenlucht  krachttraining en fitness aan te kunnen bieden op het Amsterdam Science Park door middel van een Fitpark/calisthenics park (hierna: Fitpark). De UvA wenst geen enkele verantwoordelijkheid te nemen voor het Fitpark. De aanleg, het beheer, onderhoud voor een veilig Fitpark met alle risico’s en kosten zullen door het USC worden gedragen. Vanwege de directe nabijheid van het Fitpark naast het USC Universum kan het USC de risico’s en verantwoordelijkheden voor een veilig Fitpark waarborgen. Hierdoor is het USC de enige serieuze kandidaat aan wie de bruikleenovereenkomst kan worden aangeboden.

Bezwaar

Mocht u zich niet kunnen verenigen met het voornemen tot het sluiten van de bruikleenovereenkomst met het USC, dan dient u binnen een termijn van 20 (twintig) kalenderdagen na datum publicatie van deze bekendmaking een kort geding tegen de UvA bij de Rechtbank Amsterdam aanhangig te hebben gemaakt. Genoemde termijn merken wij aan als vervaltermijn. Als binnen de opgegeven termijn van 20 (twintig) kalenderdagen geen kort geding tegen UvA aanhangig is gemaakt, zal het CVB van de UvA besluiten tot het aangaan van deze bruikleenovereenkomst en kunnen er geen aanspraken jegens de UvA terzake van deze bruikleenovereenkomst worden gemaakt. Er liggen verder geen stukken ter inzage.

Informatie

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met F. Berger-Smeets, bereikbaar op telefoonnummer 06 -39 01 22 09  of per e-mail: f.berger-smeets@uva.nl.