Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Maatregelen

Join the Pipe tappunten

In de gebouwen A en B/C/D en de openbare ruimte komen kraanwatertappunten van Join the Pipe. Deze tappunten komen in plaats van de oude waterkoelers. Ook bij de Binnenstad wordt bekeken waar er Join the Pipe watertappunten geplaatst kunnen worden. Join the Pipe steunt waterprojecten in Afrika. Bekijk de film aan de rechterkant voor meer informatie. 

 

X
Join the Pipe

Duurzame energie

Warmte-koudeopslag levert warmte en koeling: ’s zomers wordt overtollige warmte in de bodem opgeslagen, die’ s winters wordt gebruikt voor verwarming. Omgekeerd wordt de kou die ’s winters wordt opgeslagen, ’s zomers gebruikt voor koeling van het gebouw.

Energiezuinige verlichting en verwarming  

Gebouwen worden pas verlicht, gekoeld of verwarmd als er studenten of medewerkers aanwezig zijn. Dit scheelt in het energieverbruik.

Slimme meters monitoren het energieverbruik

Op deze manier wodt inzicht gekregen in de energieconsumptie en kunnen de energie-installaties nog energie-efficiënter worden afgesteld. Gebruikers zullen zich hierdoor bewuster worden van hun energieverbruik.

Groene daken

Groene daken bieden ruimte aan flora & fauna, vangen schadelijke stoffen af en beperken het wateroverlast.

X
Groen dak

Keurmerk hout

Bijna al het hout dat in de gebouwen gebruikt wordt is FSC goedgekeurd.

CO2 gestuurde ventilatie

Het Library Learning Centre aan de Roetersstraat wordt voorzien van CO2 gestuurde ventilatie. Een sensor meet de CO2 waarde en blaast wanneer mensen aanwezig zijn, schone, verse lucht. Zo is een gezond binnenklimaat gewaarborgd en wordt een grote hoeveelheid energie bespaard.

Zonnepanelen

Zonnepanelen wekken maar liefst de energie van tien huishoudens op.

Thermische gevel

Door de thermische gevel van de gebouwen A en B/C/D wordt voldoende daglicht optimaal verkregen (zonwerende & warmte werende ramen) en thermische invloeden van buiten het gebouw beperkt. Daarnaast krijgen beide gebouwen een verbeterde isolatie.

Duurzaamheidskeurmerk

Om de duurzaamheidsambitie handen en voeten te geven wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van het duurzaamheidkeurmerk BREEAM-NL Nieuwbouw. Dit keurmerk is te vergelijken met het Fair Trade Max Havelaar keurmerk, maar dan voor nieuwbouw. Naast het gebruik van BREEAM-NL Nieuwbouw wordt er ook gekeken naar duurzaamheidsmaatregelen die niet gedekt worden door het keurmerk. Voorbeelden hiervan zijn groene daken, Join the Pipe watertappunten en ledverlichting.