Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Eén van de projecten die onderdeel vormt van de ontwikkeling van het Universiteitskwartier is de Oudemanhuispoort (OMHP), een gebouwencomplex van circa 18.000 m² bruto vloeroppervlak (bvo). Het gebouw OMHP kenmerkt zich door een aantal karakteristieke bouwdelen. In de loop der jaren zijn de verschillende bouwdelen aan elkaar gekoppeld waardoor een aaneenschakeling van gebouwen is ontstaan.

Functies en faciliteiten

De OMHP is in gebruik als onderwijslocatie van de UvA voor onderwijs met name van de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Het pand is ook in gebruik door de UvA-diensten Facility Services en ICTS, AdHoc leegstandbeheer, Humanities Venture Lab (FGw) en tijdelijk voor studentenhuisvesting. In de ontvangsthal is een horecagelegenheid. 

Opgave

De huidige gebouwstructuur is onoverzichtelijk, de routing is onduidelijk en de uitstraling van de bouwdelen doet onvoldoende recht aan de monumentale karakteristieken van de historische gebouwen. Om het beoogde programma in te passen in het gebouw en de gebouwstructuur te verbeteren is in het Masterplan een voorstel gedaan voor gedeeltelijke sloop/nieuwbouw van het complex (in totaal circa 7.500 m² bvo aan niet-monumentale gebouwdelen). Dit wordt nog nader uitgewerkt tijdens de ontwerpfase.