Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) vindt van 18 november t/m 1 december plaats in Amsterdam, waarbij de stad voor even hét paradijs voor liefhebbers van documentaires is. De centrale vrijwilligersruimte is dit jaar gevestigd in het Atrium van BG5 van de UvA.

Vanuit hier worden vrijwilligers bij het filmfestival opgevangen, T-Shirts en lunchbonnen verstrekt en kan men een kop koffie nemen. Dit leidt tot tijdelijk (in het weekend) aangepaste openingstijden van BG5 (zie kopje openingstijden BG 5). Overlast voor de omgeving wordt niet verwacht.

Openingstijden BG 5

Van maandag 18 november t/m zondag 1 december zijn er aangepaste openingstijden. 
Maandag t/m zaterdag: van 9.00 – 20.00 uur.
Zondag: van 10.00 – 16.00 uur – Alleen opengesteld voor IDFA.

Meer over IDFA

Op verschillende locaties zijn filmvertoningen: van het Rembrandtplein tot diep in Amsterdam-West en Zuidoost. Met (inter)nationale premières en competities, films van debutanten en studenten, documentaires voor kinderen, een filmmarkt en veel internationale gasten.” 
Kijk voor meer informatie op www.idfa.nl

Samenwerking IDFA en UvA

Voor het eerst bundelen IDFA, UvA en VOX-POP hun krachten om tijdens het documentaire festival een inspirerend studietraject te presenteren met lezingen, discussies en masterclasses. UvA-studentenverenigingen bespreken elke middag de film van de dag in gesprek met filmmakers en andere speciale gasten. Alle films zijn gekoppeld aan thema's binnen de geesteswetenschappen.             
Meer over het evenement van VOX-POP