Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

De komende periode starten er werkzaamheden aan kabels en leidingen die van en naar LAB42 gelegd gaan worden. Zo wordt LAB42 aangesloten op het bestaande warmte- koudeopslag (wko) netwerk, gaan er glasvezelkabels naar het gebouw en moet uiteraard de riolering aangelegd worden. Dit betekent dat er vanaf dinsdag 16 november ook werkzaamheden plaatsvinden in het terrein buiten de huidige bouwhekken. Dan start de firma Siers met het aanleggen van de wko-leidingen tussen LAB42 en het 904 gebouw.

De werkzaamheden aan de wko-leidingen lopen van fase 1 t/m 5.

Concreet bestaan deze werkzaamheden uit het afzetten van het werkterrein, het verwijderen van de huidige bestrating en het straatmeubilair, graafwerkzaamheden, het aanleggen van de leidingen en uiteindelijk het netjes dichtmaken en herstellen van de bestrating. De werkzaamheden worden in vijf fasen uitgevoerd, waardoor het 904 gebouw altijd bereikbaar blijft vanaf de kant van de fietsenstalling en restaurant Polder. Uiteraard worden eventuele omleidingsroutes met borden aangegeven. Zoals het er nu uitziet worden de werkzaamheden aan de wko-leidingen maart 2022 afgerond.

Op dit moment wordt er verder gewerkt aan een complete planning van alle grondwerkzaamheden die buiten het bouwterrein plaats gaan vinden, waarbij er, waar mogelijk, rekening mee gehouden wordt dat bepaalde werkzaamheden samengenomen kunnen worden. Op deze manier hoeft de straat misschien slechts één keer open. Uiteraard worden deze werkzaamheden van tevoren gecommuniceerd en is altijd het doel om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Wanneer u vragen en/of opmerkingen over deze werkzaamheden, de voortgang van de werkzaamheden aan LAB42 of overige zaken heeft, neem dan gerust contact op met omgevingsmanager: Simon de Roo via omgevingsmanager-asp@uva.nl.