Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Architectenbureau cepezed in Delft maakte het state of the art multifunctionele ontwerp voor LabQ samen met haar partners Deerns, Tielemans en 4 Building.
Artist impression op basis van eerste ontwerpvisie
Artist impression op basis van eerste ontwerpvisie
Zien: impressievideo van LabQ

Artist impression van LabQ op het Amsterdam Science Park. In totaal telt het gebouw zeven bouwlagen verdeeld over 13.000 m2.

Interieur LabQ met atrium (beeld: cepezed)

Atrium en tribunetuin

Het gebouw krijgt een lichte, houten constructie met functies als kantoren, kleine onderwijsruimtes en facilitaire ruimtes, entreezone en liften, rondom een stevige, betonnen kern waarin labruimtes en onderwijszalen komen.

In totaal telt het gebouw zeven bouwlagen. Op de derde verdieping bevinden zich twee opvallende onderdelen in het ontwerp: een compact atrium met rondom kantoren en een oplopende daktuin, die de ‘tribunetuin’ wordt genoemd. De belijning van de tribunetrap is afgeleid van de vloeiende vormen van quantumapparatuur. De daktuin met de tribune is deels windluw en kan ruimte gaan bieden aan studie- en/of werkplekken.

Samenwerking staat centraal

Het gebouw biedt ruimte voor co-creatie en fieldlabs, waar samenwerking tussen externe partners en het LabQ-ecosysteem wordt bevorderd, resulterend in een omgeving waar ideeën gedijen en gezamenlijke impact voor de maatschappij wordt gerealiseerd.

Geavanceerd

Binnen LabQ zal het quantumonderzoek floreren, omdat er naast een thuisbasis voor het succesvolle onderzoekscentrum quantumsoftware QuSoft ook ruimte is voor geavanceerde laseropstellingen, als drijvende kracht achter doorbraken in de quantumtechnologie. De focus ligt tevens op de ontwikkeling van quantum- applicaties en sensing.

De entree van het gebouw (beeld: cepezed)
Facade zijaanzicht (beeld: cepezed)