Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Duurzaamheid is een integraal onderdeel van het bouwproject. Duurzaamheid staat centraal in ons streven naar een verantwoorde toekomst. Het gebouw wordt ontwikkeld met duurzaamheid en energie-efficiëntie als kernprincipes, volgens de Paris Proof all-electric norm, een bouw- en ontwerpnorm die gericht is op het verminderen van de CO2-uitstoot om klimaatverandering tegen te gaan.

Duurzaamheid staat voorop bij LabQ. Het gebouw wordt ontwikkeld volgens de Paris Proof all-electric norm, een bouw- en ontwerpnorm die gericht is op het verminderen van de CO2-uitstoot. Door gebruik te maken van Warmte Koude Opslag (WKO)-technologie en hernieuwbare energiebronnen, streeft de UvA met LabQ naar een energieneutraal gebouw met een lage impact op het milieu. Met de zogenoemde whole life carbon-aanpak is de inzet om de CO2-uitstoot over de gehele levensduur van het gebouw laag te houden.

Een andere belangrijke duurzaamheidsdoelstelling is om een mate van flexibiliteit te creëren voor de toekomst. Bij nieuwe ontwikkelingen en voor verschillende gebruikersgroepen moet op een later moment ruimte gemaakt kunnen worden in het gebouw, zonder daar nu direct al veel grondstoffen en energie voor te gebruiken. 

Infographic over huidige CO-voetafdruk UvA

 

Hoe is de huidige CO2-voetafdruk van de UvA is opgebouwd? (anno 2023)