Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Op 4 juli was de UvA aanwezig bij een kennissessie van Amsterdam City over vervoer over water. In de sessie werden ervaringen, successen, belemmeringen en bovenal kansen met elkaar gedeeld. Van dagelijkse bevoorrading en bouwlogistiek tot afvalverwerking; de grachten van Amsterdam bieden een pallet aan kansen. Belangrijk voor het verzilveren van de kansen is dat de partijen in het centrum met elkaar optrekken: bedrijven, instellingen, bewoners en gemeente.
Onderdelen van de nieuwe UB worden vervoerd naar de Grimburgkade

Bij de sessie waren veel ondernemers uit Amsterdam aanwezig en ook wethouder van Gemeente Amsterdam Melanie van der Horst: ”hoe meer vervoer over water hoe beter!”. Want Amsterdam heeft in toenemende mate te maken met een volle en krappe binnenstad, met kademuren en bruggen in slechte staat. Steeds minder (zwaar) verkeer wordt toegelaten, dus een alternatief als water is belangrijk om te onderzoeken.

Ervaringen van de UvA

De UvA was aanwezig om haar ervaringen over de bouwlogistiek bij de bouw van de nieuwe Universiteitsbibliotheek te delen en ambities met betrekking tot vervoer over water bij de dagelijkse bevoorrading van gebouwen en toekomstige bouwprojecten op het Universiteitskwartier en Roeterseilandcampus te bespreken. Samenwerking is de sleutel en alleen met alle stakeholders in de binnenstad kan dit tot een succes gebracht worden.
Zowel vanuit de gemeente Amsterdam en Amsterdam City, binnen de individuele BIZ’en (bedrijfsinvesteringszone) als tussen partijen worden nadere verkenningen uitgevoerd om vervoer over water uit te breiden.

Video over vervoer over water bij de nieuwe UB
In deze video kun je zien hoe het vervoer over water georganiseerd was tijdens de transporten voor de nieuwe UB.

Bouwtransport voor nieuwe UB vanaf nu over water | Universiteit van Amsterdam
Bouwtransport voor nieuwe UB vanaf nu over water | Universiteit van Amsterdam