Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
In samenwerking tussen buurtbewoners, de gemeente Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam wordt een voormalige fietsenstalling naast REC P omgevormd tot een groen perkje.
De locatie van de toekomstige groenstrook (open om te vergroten)

De strook, gelegen naast het vernieuwde REC P, zal in de toekomst niet meer als fietsenstalling gebruikt worden. Het idee om de plek te vergroenen komt van de buren aan de Plantage Muidergracht. Na overleg met buurtbewoners en de gemeentelijke gebiedsmakelaar is er een plan opgesteld. Eind deze maand zal de gemeente beginnen met het verwijderen van tegels en het voorbereiden van het gebied voor beplanting.

Voor de aanschaf van planten is vanuit het renovatieproject REC P budget beschikbaar gesteld. Onderdeel van het plan is dat een groepje buurtbewoners, in samenwerking met de hovenier van de UvA, het perkje zal beplanten. De buurtbewoners zullen tevens het perkje beheren en de gemeente stelt hiervoor benodigde middelen ter beschikking. Als er meer bekend is over de exacte data van de werkzaamheden wordt dit middels een buurtbericht gecommuniceerd.