Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bouwdeel B van de Gasthuiskerk (GHK), gelegen achter de woningen en tussen het Allard Pierson en parallel aan het Turfdraagsterpad, gaat aangepakt worden. Het bouwdeel staat momenteel in leegstandbeheer, maar de UvA heeft plannen om het weer in gebruik te nemen, met het Allard Pierson als gebruiker. Om het pand geschikt te maken wordt er een kleine gevelwijziging gedaan bij een raamkozijn aan de binnenhofzijde en wordt de binnenzijde van het pand opgeknapt.
Bouwdeel B is het lange bouwdeel met rode dak en ligt parallel aan het Turfdraagsterpad (klik op de foto om te vergroten)

Het projectteam heeft intern bij de UvA groen licht gekregen om dit project te starten en is gestart met de voorbereidingen. Voor de uitvoering van bouwdeel B zijn dezelfde uitvoerende partijen als bouwdeel C geselecteerd. Dit zijn Kramer Bouw, Airvento en SDR Installatietechniek.

Functie van Bouwdeel B

Met dit project maakt de UvA bouwdeel B van de GHK als kantoorruimte geschikt voor het Allard Pierson. Voor een comfortabele plek om te werken en ten behoeve van de duurzaamheid zijn nog een aantal stappen nodig. Ingrepen die het bouwteam gaan doen zijn:

  • Een luchtbehandelingssysteem met warmteterugwinning aanleggen. Een duurzaam systeem dat warmte hergebruikt en zorgt voor een schone en aangename lucht.
  • Een warmtepomp aanleggen. Dit is een energiezuinig systeem om een pand te verwarmen.
  • Het isoleren van de beglazing aan binnenhofzijde. Dit zorgt ervoor dat er niet onnodig warmte wordt verloren van het gebouw en daarmee energie en kosten worden bespaard.

Planning en werkzaamheden

Naar verwachting zal het project van begin mei tot eind augustus 2024 duren. Via onze communicatiekanalen geven we updates over de planning en werkzaamheden.

Sloopwerkzaamheden
De eerste werkzaamheden zullen de sloopwerkzaamheden in het pand zijn zoals van het aangetast stucwerk en de boventallige wanden. Deze werkzaamheden zijn ingepland van 13 t/m 31 mei (drie weken) en zullen volgens verwachting nauwelijks geluidsoverlast veroorzaken buiten het pand. De logistiek van deze werkzaamheden zal verlopen via het Turfdraagsterpad.

Werkzaamheden vanaf medio mei
Parallel aan de sloopwerkzaamheden zal er gewerkt worden aan de riolering, installaties en het afwerken van zaken als deuren, glas en vloeren.