Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Met beeldmateriaal laten we zien wat er zich afspeelt in de voormalige Tweede Chirurgische Kliniek en het Zusterhuis, die samen de nieuwe Universiteitsbibliotheek (UB) gaan worden. Deze keer brengen we onder andere in beeld hoe de vorderingen van de nieuwbouw en het atriumdak verlopen en geven we een indruk van de oude ambulance ingang die wordt aangepakt.

Voortgangsfotografie

Beelden zijn gemaakt door Bert Wisse. Klik op de foto's om ze te vergroten.

De beglazing van de binnenste ring is gemonteerd. Een mooie mijlpaal voor de bouw waar we trots op zijn!
Het betoncasco van de nieuwbouw is drie verdiepingen hoog. Hier bovenop wordt een staalconstructie gemonteerd. Dit wordt onder andere de behuizing van één van de technische ruimtes van de UB.
De oude ambulance ingang van de klinieken wordt verdubbeld. Hiervoor zijn inpandig nog constructieve werkzaamheden nodig. De ‘dubbele ambulance ingang’ wordt uiteindelijk de hoofdingang van de UB.
Op het betoncasco van de nieuwbouw is voorbelasting aangebracht. Dit gewicht komt overeen met het gewicht van de lettergevel. Op deze manier is de uiteindelijke vervorming in het beton aangebracht alvorens het monteren van de lettergevel zelf.
De aluminium gevelpuien van de eerste en tweede verdieping worden gemonteerd. Dit zijn de glazen wanden die de scheiding tussen binnen en buiten vormen.