Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Smeulders Interieurgroep heeft de opdracht gekregen voor het meubilair dat op maat gemaakt wordt voor de nieuwe UB. De nieuwe universiteitsbibliotheek heeft 1000 studieplekken, kantoorruimte voor ongeveer 125 medewerkers en een café, atrium, dakterras en verschillende onderwijszalen. De ruimtes worden deels ingericht met bestaand meubilair uit de UB Singel en deels met nieuw meubilair.
Copyright: MVSA Architects

Het nieuwe meubilair bestaat enerzijds uit meubilair dat uit de catalogus wordt besteld en anderzijds uit op maat gemaakt meubilair. Het catalogus meubilair was al eerder aanbesteed en wordt verzorgd door het bedrijf De Projectinrichter. Het op maat gemaakte meubilair bestaat uit twee delen.

Het eerste deel wordt meegenomen in het casco, waaronder alle boekenkasten in de studiezalen met entresols. Deze opdracht was al eerder aanbesteed en wordt ook gedaan door Smeulders. Het tweede deel op maat gemaakt meubilair bestaat uit 334 stuks, volgens het ontwerp van MVSA Architects. Dit omvangrijke geheel varieert van wandafwerking met ingebouwde whiteboards tot bankjes in de gangen en lockers, van studietafels, leestafels en vitrinekasten, tot een tribune in de debatruimte en een tafel voor de ‘boomkamer’, een ruimte om te brainstormen. Dit tweede deel van het maatwerk meubilair is nu ook gegund aan Smeulders.

Copyright: MVSA Architects

De UvA had vijf partijen uitgenodigd om deel te nemen aan de aanbesteding. Alle vijf partijen hadden een goede inschrijving gedaan. Na een zorgvuldige beoordeling is Smeulders als winnaar uit de bus gekomen. Smeulders heeft de UvA overtuigd door het bieden van lange garanties, een soepel inhuizingsproces en in het oog springende verbeteringsslagen op het gebied van duurzaamheid.