Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
In deze update lees je op hoofdlijnen wat de verwachte mijlpalen zijn tot de zomer voor de nieuwe Universiteitsbibliotheek (UB). Via de buurtberichten van de omgevingsmanager UvA wordt dieper ingegaan per mijlpaal op de werkzaamheden en mogelijke overlast voor de omgeving.

Afronding atriumdak

Binnenkort wordt gestart met het leggen van het glas op de atriumkap. Deze werkzaamheden zullen naar verwachting in maart/april klaar zijn. Via de webcam kijk je u live mee. Neem een kijkje. Deze zal kort na het leggen van het eerste deel glas uit de lucht gaan. Na het leggen van het glazen dak worden de steigers in het gebouw weggehaald.

Het oog van de atriumkap
Omringd door een oerwoud van steigers
Bovenaanzicht van het atrium tijdens de opbouw van de atriumboom
Het architectonisch ontwerp van de 3D-lettergevel (door MVSA architects)

Werkzaamheden zusterhuis en klinieken

De constructieve werkzaamheden in de klinieken zijn volgens de huidige planning in mei klaar. Dit zijn werkzaamheden zoals het creëren van een extra ingang bij de hoofdentree en de nieuwe betonnen vloeren over de drie verdiepingen van de klinieken.
In het zusterhuis wordt t/m mei gewerkt aan het sluiten van de plafonds, afwerken van de vloeren, afhangen van deuren, schilderen en het inrichten van de pantry. De gedeeltes van het zusterhuis grenzend aan de nieuwbouw en het pand van de Key aan de Nieuwe Doelenstraat worden later afgerond.

3D-lettergevel

Begin juli starten de werkzaamheden van de nieuwe 3D-lettergevel aan de nieuwbouw op de hoek van de Binnengasthuisstraat en de Nieuwe Doelenstraat. Meer informatie over deze bijzondere gevel lees en bekijk je hier. Van de opbouw van de nieuwe gevel maakt de UvA een film die we ter zijner tijd met u zullen delen.

De mijlpalen op een rijtje:

Werkzaamheden Datum afronding
Beglazing atriumkap gereed eind maart/begin april
Verwijderen steigerwerk in atrium eind maart/begin april
Einde constructieve werkzaamheden klinieken eind maart/begin april
Afbouw werkzaamheden Zusterhuis eind mei/begin juni
Start lettergevel nieuwbouw juli