Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bouwdeel C van de Gasthuiskerk (GHK) was voor de jaarwisseling opgeleverd. Momenteel worden in het gebouw de laatste puntjes op de ‘i’ gezet (de zogeheten afwikkeling van restpunten en nazorg) zodat het gebouw na oplevering in februari weer in gebruik genomen kan worden. Er wordt momenteel verkend wie er straks gehuisvest gaat worden.
Gasthuiskerk bouwdeel C (rood omrand)

Hoe kan de GHK straks gebruikt worden? 

Het gebouw leent zich voor kantoorfunctie en/of onderwijs en onderzoek. Hoe het pand gebruikt gaat worden is nog niet bekend en moet worden bezien in de totaalontwikkeling van het Universiteitskwartier (UK). Het gebouw biedt onder andere de mogelijkheid er andere UvA-gebruikers uit het UK of gebruikers met een relatie tot de UvA tijdelijk te huisvesten, zodra er op andere plekken verbouwingen en/of renovaties gaan plaatsvinden. Zodra bekend is wie er gebruik gaat maken van dit gebouw zullen wij dit delen. 

Vervolgstappen ontwikkeling GHK 

Aan de buitenzijde van de GHK moeten nog enkele deuren vervangen worden, tussen bouwdeel C en de steeg naar het woonblok langs het Binnengasthuisplein. De planning is dat deze geplaatst zullen worden rond eind maart. Ook zullen er nog schilderwerkzaamheden aan de buitenzijde moeten plaatsvinden. Hier vindt eerst nog een onderzoek voor plaats en de planning wordt later gedeeld. 

Voor de inrichting van de gebouw gebonden buitenruimte (de maaiveldinrichting aan de binnenhofzijde, daar waar we een funderingsplaat hebben aangelegd) wordt een ontwerp gemaakt. Het doel van dit ontwerp is om voetgangers opnieuw een goede routing te bieden van en naar het naastgelegen museum Allard Pierson.   

Wil je meer informatie over de Gasthuiskerk?