Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Er wordt op dit moment door veel partijen hard gewerkt aan de afronding van de werkzaamheden aan gebouw REC P. Om zaken goed af te maken, het meubilair af te monteren, de installaties in bedrijf te stellen en over te dragen, is besloten de opleverdatum te verschuiven van vrijdag 15 december naar donderdag 11 januari 2024. Hiermee hebben aannemer, installateur en interieurbouwer voldoende tijd om het goed af te ronden. Tegelijkertijd zijn de facilitaire en ICT afdelingen van de UvA in het gebouw aan de slag met alle werkzaamheden om het gebouw op maandag 5 februari in gebruik te nemen.
Gebouw REC P op de Roeterseilandcampus

De komende periode worden de laatste werkzaamheden aan de buitenzijde afgerond, zoals het plaatsen van de zonnepanelen op het dak. Tevens zijn voor de kerst alle hekken verwijderd, met uitzondering van die rond de bouwplaats. De bouwplaats is dan uiterlijk 2 februari weg. Naar aanleiding van enkele suggesties vanuit de buurt, kijkt de UvA samen met de gemeente of er enkele verbeteringen aan het parkeerterrein uitgevoerd kunnen worden. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan het plaatsen van zogenoemde varkensruggen om te voorkomen dat auto’s te ver doorrijden en daarmee de stoep minder toegankelijk maken.

Tussen kerst en oud & nieuw zijn enkel de interieurbouwers aanwezig om werkzaamheden uit te voeren in het gebouw. De andere partijen zijn dan niet aanwezig. Op 17 januari wordt de glazenwasinstallatie op het dak geplaatst. Daarvoor komt er een grote kraan te staan, die ook de bouwkeet die dag gaat wegtakelen. Het streven is om deze hijswerkzaamheden zo snel mogelijk uit te voeren en de straat weer vlot toegankelijk te maken.  

Gebouw REC P op de Roeterseilandcampus