Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Interieur LAB42 (foto: Liesbeth Dingemans)

De nominatie van LAB42 is een groot compliment en we zijn trots op het juryrapport. Hoewel LAB42 uiteindelijk niet als winnaar uit de bus kwam willen we graag onze dank uitspreken aan allen die betrokken waren voor hun steun en toewijding in dit project. ‘De nominatie is een buitengewone erkenning voor de afdeling Huisvestingsontwikkeling van de UvA, Benthem Crouwel Architects, en de gebruikers van de Faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) van LAB42, aldus Marlies Veldman, projectleider LAB42 van de UvA. ‘Het doordachte ontwerp, de focus op duurzaamheid en de innovatieve benadering hebben de jury overtuigd en LAB42 gepositioneerd als een opmerkelijk onderwijsgebouw. We kijken ernaar uit om gezamenlijk te blijven werken aan de toekomst van onderwijsgebouwen en het bevorderen van innovatie en duurzaamheid op de campussen.’ 

LAB42 (foto: Liesbeth Dingemans)

Juryrapport 

LAB42 kreeg een lovende reactie van de jury: ‘De jury waardeert de hoge mate van innovatie en circulariteit die dit onderwijsgebouw biedt. Er is zoveel mogelijk gewerkt met gerecyclede en herbruikbare materialen. Bovendien maken de demontabele opzet en detaillering eventuele aanpassingen aan het gebouw gedurende de levensduur zo eenvoudig mogelijk. LAB42 combineert een modulaire opbouw met een heel gevarieerd beeld. De jury heeft de indruk dat de binnenruimten. En met name het gevarieerde en bijzonder groene atrium, prettig zijn om te werken, studeren en verblijven. Het gebouw is ontworpen met de gedachte dat het moet kunnen transformeren en lijkt daarmee een gebouw van de toekomst – in de zin dat het toekomstbestendig is, en dat het een voorbeeld voor andere gebouwen kan zijn.’ 

Meer lezen over LAB42 of andere projecten van de UvA? Ga naar de projectpagina over LAB42. Bekijk ook onze plannen voor LabQ. Lees hier meer over de uitreiking van de Architectenweb Awards.

Het gebouw is ontworpen met de gedachte dat het moet kunnen transformeren en lijkt daarmee een gebouw van de toekomst – in de zin dat het toekomstbestendig is, en dat het een voorbeeld voor andere gebouwen kan zijn. Jury Architectenweb Awards over LAB42