Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
  • De bestrating is inmidddels aangepast, waardoor de verhoogde ingang en de trappen naar REC J/K nu naadloos aansluiten op de Nieuwe Achtergracht.
  • De tijdelijke ingang aan de Valckenierstraat is nu gesloten, wat de overlast voor de bewoners aan die kant aanzienlijk vermindert. In de laagbouw rondom de lokalen wordt momenteel verder gewerkt aan de afronding van de espressobar en het valorisatiegebied genaamd ‘CoLab’. De verwachting is dat deze gebieden eind 2023 in gebruik zullen worden genomen.
  • Daarnaast is er op 2 oktober gestart met de uitvoeringsfase hoogbouw. In elke sectie van deze fase wordt de hoogbouw van de kelder tot aan de derde verdieping leeggemaakt. Het projectteam heeft per fase geschikte alternatieve ruimtes kunnen vinden binnen J/K, de benodigde verhuizingen worden in goed overleg ingepland.
  • De proef met het zagen van kelderramen voor daglichttoetreding is succesvol verlopen. De overlast die met deze methode gepaard gaat is zo beperkt dat het zagen tijdens de aankomende renovatiefasen kan worden voortgezet.
  • De gevel aan de Valckenierstraat is inmiddels klaar qua beton- en metselwerkherstel alsmede het gevelschilderwerk. De voormalige bruine kleur van het houtwerk is vervangen voor een frisse grijze tint. Het afbreken van het steigerwerk is gestart. Na het verwijderen van de gevelsteiger zal worden aangevangen met de voorbereiding van het maken van de gevelsparingen in de kelder van REC J/K. Ook zal het stucwerk bij de gesloten entree worden aangepakt. De laatste gevel die nu wordt gerenoveerd is de westgevel aan de kant van REC V
  • Op het parkeerterrein naast REC J/K is inmiddels een ketenpark opgetrokken. Tijdens de renovatie van de laagbouw waren de aannemers inpandig gehuisvest, nu zijn de aannemers extern ondergebracht.

REC J/K in beeld

Fotografie: Bert Wisse. Open de foto's om ze te vergroten.