Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De uitvoering van de bovenbouw Gasthuiskerk is begin september opgestart. De werkzaamheden liggen op planning en het is nog steeds de verwachting om het gebouw rond de jaarwisseling in gebruik te nemen.
Bovenaanzicht Gasthuiskerk (Beeld: Keur Overview)

De bouwkundig aannemer is klaar met de demontage van overbodige objecten van het pand en is inmiddels bezig met de aanpassing van vloeren en wanden. De elektrotechnische installateur is medio september gestart met het strippen van de elektrische installatie die niet in meer gebruik is en is nu bezig met de aanleg van kabelgoten en overige elektrische installatiedelen. De werktuigbouwkundige installateur is eind september gestart met de aanleg van de nieuwe luchtbehandeling in het gebouw. Voor de aan te leggen glasvezelkabel zullen er op een klein oppervlakte graafwerkzaamheden plaatsvinden. Hier zijn bodemmonsters voor afgenomen, voor het graafwerk zal milieukundige begeleiding plaatsvinden.

De drie partijen zullen hun werkzaamheden in oktober en november nauw op elkaar afstemmen en gefaseerd te werk gaan. Ze zijn niet altijd gelijktijdig ter plaatse. De uitvoering van de zonnepanelen, waar een vergunning voor is aangevraagd en inmiddels verleend, wordt voorbereid. Hiervoor zal op termijn  voor korte tijd een mobiele steiger op het binnenhof geplaatst worden. Voor de in- en uitlaat van de luchtbehandeling zullen vanuit een hoogwerker werkzaamheden aan de kap van de bestaande schoorsteen worden uitgevoerd. Voor zowel de voorziening van de mobiele steiger als de hoogwerker verwachten we beperkte overlast. 

De werkzaamheden gaan volgens planning en de verwachting om het gebouw rond de jaarwisseling in gebruik te nemen is nog steeds van kracht.