Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Dit najaar starten de werkzaamheden voor het maken van in totaal 43 ramen in het souterrain van het gebouw. Door daglicht te creëren in het souterrain kunnen 10 onderwijsruimtes worden gerealiseerd.
Impressie van de nieuwe onderwijsruimte na verbouwing
Impressie van de nieuwe onderwijsruimte na verbouwing

In mei is al een uitsparing gemaakt voor een raam in de gevel. Dit was een test om de mate van overlast te bepalen van deze werkzaamheden. De test werd gedaan met een diamantboor en een diamantzaag. Dit zorgde binnen in het gebouw voor schade door het vele water dat bij deze zaag wordt gebruikt. Daarnaast bracht deze methode extra werk met zich mee doordat onder meer leidingen moesten worden verwijderd.

Zowel binnen en buiten produceerden de werkzaamheden ook nogal wat geluid. Mede aan de hand van deze bevindingen is nu gekozen voor een andere aanpak met een lintzaag. Dit is ook de meest geluidsarme methode voor het zagen van sparingen. Het gebruik van deze zaag is inmiddels getest bij REC J/K.

Lintzaag
Lintzaag

Doordat de impact van - onder meer het geluid - van de werkzaamheden veel minder groot is dan met andere zaagmethodes kunnen de werkzaamheden gespreid door de tijd plaatsvinden. Er is geen sprake van een piek aan zaagwerkzaamheden in de zomer zoals eerder is aangekondigd. 

Start werkzaamheden

De planning van het maken van de ramen zal gelijk opgaan met de fasering van de overige werkzaamheden (per deel van het gebouw). Dit betekent dat in oktober wordt gestart met het maken van de eerste sparingen. 

Contact

Vragen? Neem contact op via: omgevingsmanager-rec@uva.nl