Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Via deze update nemen wij studenten en medewerkers van de UvA, bewoners, ondernemers en andere belangstellenden in de Roeterseilandcampus (REC), graag mee in de voortgang van de bouwwerkzaamheden in en rond gebouw REC P.

Gevelwerkzaamheden

Aan de grachtzijde zijn de laatste stelkozijnen geplaatst en voorzien van de nieuwe aluminium kozijnen en de beglazing. De werkzaamheden aan het metselwerk aan de buitenzijde van de collegezaal zijn afgerond. De oude gevelstenen zijn verwijderd en nieuwe zijn aangebracht. Ook zijn daar de gevelkozijnen inmiddels geplaats. 

Werkzaamheden de komende periode

De werkzaamheden in het gebouw gaan onverminderd door. De installateurs zijn bezig met de aanleg van de leidingen, kanalen en andere voorzieningen die noodzakelijk zijn voor het goed functioneren van de installaties. De afbouwaannemer is bezig met het plaatsen van de binnenwanden en plafonds. Inmiddels zijn ook diverse onderaannemers bezig met o.a. schilderwerk, vloerafwerking etc. Het streven is alles voor de start van het collegejaar gereed te hebben, maar naar verwachten kunnen de laatste werkzaamheden aan de gevel en op het dak, zoals het plaatsen van zonnepanelen, pas in het derde kwartaal uitgevoerd worden.

Maandag 8 mei start Liander met de vervanging van de transformators (trafo’s). Op deze manier wordt de elektra die van buiten wordt aangevoerd omgezet in bruikbare elektra in het gebouw zelf. Aannemer Dura Vermeer maakt voor de werkzaamheden aan gebouw REC P normaal gesproken gebruik van de reguliere stroomvoorziening in het gebouw. Aangezien deze wordt afgesloten, in verband met de vervanging van de trafo’s, wordt een tijdelijke stroomvoorziening verzorgd door Liander en een dieselaggregaat met akoestische kap geplaatst. Om de inzet van het aggregaat te beperken wordt er een accupakket geregeld en wordt er alles aan gedaan om dit werk zo snel mogelijk af te ronden. Hoelang de werkzaamheden duren is alleen op moment niet te zeggen. Enige geluidshinder bij het gebruik van het aggregaat is helaas aanwezig.

Wat nog niet zichtbaar is, maar in de fabriek in productie is, is het vaste meubilair. In een volgende update hopen we u hier een impressie van te kunnen laten zien.