Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Uit constructief onderzoek naar de staat van de fundering van de Gasthuiskerk (Binnengasthuisstraat 46) bleek dat de fundering van bouwdeel C hersteld diende te worden om het gebouw in de toekomst weer te kunnen gebruiken. Het funderingsherstel is inmiddels succesvol afgerond.

De Japanse kers op de binnenplaats van de Gasthuiskerk

Japanse kers

Er is tijdens de werkzaamheden weinig overlast geweest. Ondanks dat er op de binnenplaats veel graaf- en bouwwerkzaamheden hebben plaatsgevonden is de bloesemboom (een Japanse kers) dankzij voorzorgmaatregelen bewaard gebleven. Ook is tijdens de werkzaamheden de steeg tussen bouwdeel C en het woonblok schoongemaakt. 

Vooruitblik

Momenteel is de Gasthuiskerk niet in gebruik, in de toekomst zal het een nader te bepalen functie in het kader van onderwijs en onderzoek krijgen. Nu het funderingsherstel van bouwdeel C is afgerond, gaan we in de zomer van start met de voorbereidingen voor het onderhoud van en aanpassingen aan installaties zoals ICT voorzieningen en meet- en regeltechniek. Zodra hierover meer bekend is zullen we dit delen.

'Bouwdeel C' van de Gasthuiskerk
'Bouwdeel C' van de Gasthuiskerk