Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De werkzaamheden aan het Gasthuiskerk (GHK) zijn in een afrondende fase. Vanochtend vond er betonstort plaats in het serredeel van de GHK. Hierna gaan ze de vloer monoliet afwerken. Monoliet is een betonvloer waarvan het oppervlak direct glad wordt afgewerkt, wat ook wel vlinderen – genoemd wordt. De werkzaamheden vinden binnen plaats en de verwachting is dat hier geen (geluids)overlast van ondervonden zal worden.
Hier wordt het beton gestort voor de nieuwe vloer

Het is echter mogelijk dat de werkzaamheden vandaag langer doorgaan dan gebruikelijk. Dat komt omdat het monoliet afwerken pas kan beginnen op het moment dat de betonstort voldoende is opgesteven. De hoop was dat dat al eerder op de dag het geval zou zijn, maar het opstijven laat nog wat op zich wachten. Het beton moet de afwerkmachine kunnen dragen én nog voldoende bewerkbaar zijn om het oppervlak te kunnen spanen. Daarom moet bij het monoliet afwerken de vloer na het storten en verdichten het oppervlak aan een stuk door met stalen spanen mechanisch geschuurd en afgepleisterd wordt.
 
Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u het beste contact opnemen met de omgevingsmanager UK (Abdullah Al-Awwadi).