Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De bouw van LAB42 nadert zijn einde. Binnen de muren van dit nieuwste gebouw op het Science Park werken onderzoekers, studenten en bedrijven binnenkort samen op het gebied van Informatiewetenschappen en Artificial Intelligence (AI). Wist jij dit al over LAB42?
LAB42 (Foto: Geert Broertjes)

Toekomstbestendig

LAB42 is gebouwd op de toekomst. Zowel bij het ontwerp van het gebouw als de voorzieningen is duurzaamheid een belangrijke pijler. Zo wordt het regenwater opgevangen en hergebruikt om de toiletten door te spoelen. 

In de onderwijszalen en kantoren worden licht, lucht en temperatuur automatisch aangepast op de hoeveelheid aanwezige mensen. Optimaal comfort voor de aanwezigen en minimale belasting voor het milieu. Uiteraard zijn er zonnepanelen op het dak en op een deel van de gevel en is het pand volledig energieneutraal. 

Het frame van LAB42 bestaat uit een stalen skelet, dat volledig demontabel is. Hetzelfde geldt voor de vloerdelen, scheidingswanden en de gevel. Hierdoor is het pand, mocht dat ooit nodig zijn in de toekomst, relatief eenvoudig aan te passen en opnieuw in te delen en op te bouwen. Ook wordt er zoveel mogelijk gebruikgemaakt van herbruikbare onderdelen.

Wat kun je binnen verwachten?

Het is inmiddels bekend hoe LAB42 er vanbuiten uitziet; daarvoor is het gebouw op Science Park moeilijk te missen. Maar wat gaat er binnen allemaal gebeuren?

Interieur LAB42 (Foto: Geert Broertjes)
Ruimte in LAB42 (Foto: Geert Broertjes)

Al bij binnenkomst in de centrale hal nodigt de inspirerende uitstraling direct uit om meer van het gebouw te ontdekken. Op de begane grond, eerste en tweede verdieping komen studieplekken, onderwijsruimtes en collegezalen, waar studenten Informatiewetenschappen met enige regelmaat te vinden zullen zijn. Op verdieping twee en drie zijn kantoren gereserveerd voor bedrijven op het vlak van AI en Digital Innovation. Tevens is het centrale vergadercentrum en de lounge, getiteld Neural Netwerk, op de derde verdieping. Daarboven, met uitzicht over het hele Science Park, nemen onze medewerkers hun intrek op drie verdiepingen. Dus waar jij je ook in het pand bevindt, je bent er verzekerd van dat je omringd wordt door talent. 

Benieuwd geworden?

De inrichting van LAB42 is inmiddels in volle gang en aan het eind van deze zomer zullen de nieuwe inwoners hun plek in het nieuwe pand gevonden hebben. Zodra de verhuizing achter de rug is, ben je van harte welkom om een kijkje in dit nieuwe gebouw te nemen.