Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

De bouw van de nieuwe Universiteitsbibliotheek (UB) is een ingewikkelde en omvangrijke opgave voor de UvA en haar uitvoerende partijen. Om belangstellenden hier een kijkje in te geven publiceert de UvA maandelijks 'UB in Beeld'. Met beeldmateriaal laten wij zien wat er zich afspeelt in de voormalige Tweede Chirurgische Kliniek en het Zusterhuis, wat de nieuwe UB gaat worden. Bezoek je deze pagina via een computer? Klik op de foto's om te vergroten.

De beelden van januari terug zien? Klik hier.

De bekisting voor de 1e kelderwand wordt in positie gebracht. Als alle – demontabele – bekisting is aangebracht kan het volpersen met beton plaatsvinden.
Transport van materieel dat in de kelder nodig is gaat ook door de lucht.
In de Binnengasthuisstraat komt een ‘koekoek’ naast de kelder, wat een constructie is dat voor daglicht toetreding zorgt. Op deze foto tekenen de contouren zich al af.
Bij dit indrukwekkende stukje hulpconstructies is er ook nog een tijdelijke trap geplaatst voor de werknemers om in de kelder te kunnen komen. Er zijn minimaal twee trappen nodig om veilig te kunnen werken.
Voordat de (blauwe) jukken weer uitgenomen kunnen worden moeten de binnenmuren weer worden opgemetseld op de nieuwe begane grondvloer.
Voor de aansluiting van de fietsenkelder voor het personeel op het (nieuwe) trappenhuis in het Zusterhuis moet nog een doorgang door de damwanden worden gemaakt. Hier worden de maten exact uitgezet.