Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

De bouw van de nieuwe Universiteitsbibliotheek (UB) op het Binnengasthuisterrein gaat de laatste fase in, het zogeheten ‘kavel III’. Dit onderdeel van de bouw bestaat uit de realisatie van de bovenbouw van de UB, waar BINX Smartility uit Groenlo de opdracht voor gekregen heeft.

Wat wordt er in de bovenbouw gerealiseerd?

Het werk bestaat in hoofdlijnen uit het restaureren van alle onderdelen van het pand die boven het grondniveau zichtbaar zijn en de nieuwbouw: de buitengevels en -kozijnen, het aanbrengen van de installaties de afbouw aan de binnenzijde, de nieuwbouw aan de Binnengasthuisstraat en het bouwen van de atriumoverkapping. Deze opdracht volgt na de huidige werkzaamheden, waarin de nieuwe fundering en kelder al zijn gerealiseerd.

BINX Smartility zal zichtbaar zijn in uitvoering vanaf de zomerperiode 2021, nadat in de maanden daarvoor nog de nadere engineering en werkvoorbereiding heeft plaatsgevonden. De oplevering is voorzien aan het eind van het 1e kwartaal van 2023. De verwachting is dan ook dat de nieuwe bibliotheek, een ontwerp van MVSA en architectenbureau J. van Stigt, met haar ruime collectie en vele studieplekken in de loop van dat jaar in gebruik kan worden genomen.