For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.

Design

The Atrium

The current atrium, which was constructed in the 1960s, will be replaced with a new building volume, maintaining the visibility of the monument from Vendelstraat. It has been designed in a diamond shape, both to maximise sightlines to the monument behind and to fit within the agreed-upon building envelope with the municipality.

Faculty Lounge

The building's signature feature is the faculty's lounge, located next to the entrance on the ground floor. This multifunctional space can be used for gatherings and VOX-POP events. The space is separated from the atrium by a fully retractable glass wall. The pavilion on the upper floors will feature a large auditorium and a sizable educational space that can be partitioned to accommodate 60 people.

Artist impression VOX-POP in BG5 entrance, concept phase by Ector Hoogstad Architects

Presentation of the BG5 Concept Definitive Design

In late February 2023, a meeting was held in VOX-POP to present the plans for BG5 to the staff and students of the Faculty of Humanities (FGw). Stijn Rademakers of Ector Hoogstad Architects provided an impression of the new construction and renovation.