For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.

Design

Interior of LabQ with atrium (image: cepezed)

Atrium and tiered garden

The building will have a light, wooden structure, with functions such as offices, small teaching spaces, service spaces, an entrance area and elevators, surrounding a solid, concrete core that will house lab spaces and classrooms.

The building will have a total of seven floors. The third floor will feature two notable elements in the design: a compact atrium with offices all around and an ascending rooftop garden, referred to as the ‘tribune garden’. The design of the tribune stairs was inspired by the flowing shapes of quantum equipment. The rooftop garden with the tribune is partly sheltered from the wind and can provide space for study and/or work areas.

Collaboration is Key

The building provides space for co-creation and field labs, promoting collaboration between external partners and the LabQ ecosystem, resulting in an environment where ideas thrive and shared impact for society is realised.

Advanced

Within LabQ, quantum research will flourish, as it will serve as a home base for the successful QuSoft quantum software research centre, and it will also have room for advanced laser setups, which are driving breakthroughs in quantum technology. The focus will also be on the development of quantum applications and sensing.

The building entrance (image: cepezed)
Facade side view (image: cepezed)