Amsterdam Science Park

Amsterdam Science Park is de campus met de grootste concentratie van universitair bètaonderwijs en ­onderzoek in Nederland en een van de grootste in Europa.

X

Amsterdam University College

Eerste mijlpaal huisvestingsplan

De Universiteit van Amsterdam heeft op het Amsterdam Science Park de bouwprojecten voor de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica en het Universitair Sportcentrum Universum gerealiseerd. Met de voltooiing hiervan is een eerste mijlpaal bereikt in het huisvestingsplan: één bètafaculteit voor alle bètadisciplines die voorheen waren verspreid over verschillende gebouwen in de stad.

Ook is in samenwerking met de Vrije Universiteit van Amsterdam het nieuwe academische gebouw voor Amsterdam University College opgeleverd.

X

Ontmoetingsplek

Gerenommeerde onderzoeksinstellingen, universitair onderwijs en zo’n 120 bedrijven - van start-ups tot multinationals - maken het park tot het knooppunt van onderzoek, innovatie en ondernemerschap met interessante vestigingsmogelijkheden voor bedrijven op het gebied van ICT, Life Sciences en Advanced Instrumentation. Het is de ontmoetingsplek voor ondernemers, wetenschappers en studenten op het gebied van natuurwetenschappelijk onderzoek, ICT en Life Sciences.

Meer informatie

Amsterdam Science Park is een gezamenlijk initiatief van de Universiteit van Amsterdam, gemeente Amsterdam en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Voor informatie over de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en informatica kunt u terecht op www.uva.nl/fnwi. Voor meer informatie over Amsterdam University College kunt u terecht op www.auc.nl.

X

Gepubliceerd door  HuisvestingsOntwikkeling

20 augustus 2015