Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
In december 2023 heeft de UvA via het Omgevingsloket een aanvraag ingediend voor de uitbreiding van een Waterwetvergunning. Deze is toegekend. In de bijlage is het besluit toegevoegd met alle belangrijke informatie. Op pagina 12 staat beschreven hoe je bezwaar kunt maken wat tot uiterlijk 22 maart mogelijk is.

Over de vergunning

De vergunning betreft een uitbreiding op de bestaande vergunning van de nieuwe UB om grondwater te mogen onttrekken en infiltreren voor een open bodemenergiesysteem. Naast de twee reeds aanwezige monobronnen van de UB, mag UvA vijf extra monobronnen binnen het UK realiseren, zodat op termijn meer gebouwen van de UvA op dit systeem kunnen worden aangesloten.

Gerelateerde ontwikkelingen

  • De WIOR-aanvraag (Werken In de Openbare Ruimte) voor de gebiedsgerichte WKO UK loopt nog als apart traject, naar verwachting is deze rond aankomende zomer doorlopen.
  • UvA is in overleg met gemeente over juridische afstemming betreft grondgebruik van twee van de bronnen die op gemeentelijke grond gepland zijn (Kloveniersburgwal).
Omgevingsalert

Weten wat er speelt in jouw buurt?
Maak gebruik van de app OmgevingsAlert

Gemeente Amsterdam gebruikt de OmgevingsAlert app om burgers en bedrijven goed te informeren over vergunningen, bestemmingsplanwijzigen en andere lokale bekendmakingen. Download nu de app in de app-store van uw keuze: App store, Google Play of Browser.