Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
In november wordt er in de binnentuin van Allard Pierson/Gasthuiskerk (GHK) gewerkt en worden er zonnepanelen op de Gasthuiskerk geplaatst. We verwachten minimale overlast voor gebruikers en bewoners van de omliggende panden.

De werkzaamheden zijn in drie onderdelen verdeeld:

1. Kraanbewegingen voor verplaatsing zwaar materiaal

Op dinsdag 7 november worden er een luchtbehandelingskast en een warmtepomp voor het gebouw via de tuin naar binnen gehesen. Dit wordt met een kleine kraan gedaan en binnen één dag om de overlast te beperken. 

2. Graafwerk binnentuin

Er wordt een nieuwe netwerkverbinding aangelegd voor de Gasthuiskerk en hiervoor worden glasvezelkabels in de grond aangelegd. 

Planning:

  • Maandag 13 en dinsdag 14 november: 
    Graven op de binnenplaats van de Gasthuiskerk. Dit zal door firma’s Mateboer (milieutoezicht) en Allinq/Schuuring uitgevoerd worden.
  • Donderdag 16 en maandag 20 november:
    Glasvezelkabel inblazen door Allinq: buiten (aan de gevel) en binnen in de Gasthuiskerk.
  • Maandag 20 en dinsdag 21 november:
    Glasvezel laswerk uitvoering Allinq: buiten (aan de gevel) en binnen in de Gasthuiskerk.

3. Werkzaamheden dak: aanleg zonnepanelen en werk aan schoorsteen

Er worden eind november 33 zonnepanelen geplaatst op het dakvlak, georiënteerd naar het binnenhof. Voor de aanleg van de panelen wordt een mobiele kraan geplaatst op het binnenhof en voor de in- en uitlaat van de luchtbehandeling zullen vanuit een hoogwerker werkzaamheden aan de kap van de bestaande schoorsteen worden uitgevoerd. Hierbij verwachten we beperkte overlast.  De exacte dagen worden gecommuniceerd via de nieuwsbrief en website wanneer deze bekend zijn. 

De werkzaamheden gaan volgens planning en de verwachting om het gebouw rond de jaarwisseling in gebruik te nemen is nog steeds van kracht. Kramer Bouw bv heeft in opdracht van de UvA een planning gemaakt van de bouw - en afbouwwerkzaamheden. Klik op de afbeelding om deze groter te maken.

Planning van de bouw - en afbouwwerkzaamheden GHK