Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Publicatiedatum 10 augustus

PROJECTEN

Buitenruimte: Roetersstraat

Na verwijdering van de silo wordt de hellingbaan op het trottoir Roetersstraat afgemaakt. Ter plaatse van de silo wordt een tijdelijke opgang gemaakt voor de FdR-winkel.

Buitenruimte: Fietsenstalling bij CREA

De fietsenrekken voor CREA blijven voorlopig staan. Deze worden verwijderd op het moment dat de uitbreiding van de fietsenstalling in gebouw A gerealiseerd is. (zie Gebouw A: parkeergarage)

Buitenruimte: Valckenierstraat

Ten behoeve van groot transport van het paviljoen naar de pontons in de Nieuwe Achtergracht (zie Gebouw A: Collegezaal A0.01 en paviljoen op pontons) dienen er vanaf maandag 14 augustus enkele parkeerplaatsen ter plaatse van de bocht bij Valckenierstraat 66 afgesloten te worden, op werkdagen tussen 07.00 en 19.00 uur. Zodra de werkzaamheden gereed zijn worden de parkeerplaatsen weer vrijgegeven.

Gebouw A: Collegezaal A0.01 en paviljoen op pontons

Afdeling HO, de aannemer en FS zijn hard aan het werk om gebouw A vóór de Intreeweek beschikbaar te stellen aan de faculteiten. De grote ronde collegezaal voor 450 personen die in dit gebouw moet komen is, is mogelijk niet op tijd gereed voor de start van het studiejaar.

Het alternatieve scenario om de boekingen in deze ruimte op te vangen is een tijdelijke voorziening, in de vorm van een semi-permanent paviljoen op het campusterrein. Dit tijdelijke paviljoen wordt vanaf dinsdag 15 augustus opgebouwd op extra pontons in de gracht. Het is in totaal 550 m2 en biedt zitplaatsen voor 450 personen. Er wordt een oplopende tribune in geplaatst, zodat de ruimte geschikt is voor onderwijs. Het paviljoen is voorzien van wifi, audio-video, klimaatbeheersing en er is een veiligheidsplan voor opgesteld.

Gebouw A: Parkeergarage

Om extra fietsplekken in de parkeergarage te realiseren dient een stuk van de autoparkeergarage bij de fietsparkeergarage te worden getrokken. Hierover vindt nog besluitvorming plaats. Om op korte termijn toch extra fietsparkeerplekken te realiseren worden er tijdelijke fietsenrekken gehuurd.

Gebouw A: Verhuizingen naar REC

Aan het einde van deze week (week 32) zijn alle afdelingen van de Oudemanhuispoort ingehuisd in REC A. De laatste afdeling van FdR, Ivir, wordt in week 33 ingehuisd op de campus vanuit de Vendelstraat. Volgende week (week 33) zullen de afdelingen Belastingrecht, het Bonger Instituut, het Ethiopië Project en het Leibniz Centre inhuizen. Deze laatstgenoemde afdelingen komen uit BG13.

Gebouw B/C: Gevelwerkzaamheden i.v.m. lekkage

Wegens lekkageproblemen aan de gevelbeplating van gebouw B/C, houdt de aannemer begin volgende week een ‘lekkageproef’. Water zal tegen de gevel worden gespoten als regensimulatie, om zodoende de lekkage op te sporen en te kunnen verhelpen.

Gebouw N: Ontkoppeling van CEV

Gebouw N is niet meer in gebruik door de UvA en teruggegeven aan de eigenaar. Het gebouw heeft op dit moment op het gebied van warmtevoorziening nog de koppeling aan de centrale energievoorziening (CEV) op de campus. De uitvoering van de ontkoppeling is gepland voor week 33 en 34. De werkzaamheden vinden plaats naast de toegangsbrug aan de Plantage Muidergracht. Tijdens de werkzaamheden zal de toegang naar de brug open blijven.

PLANNING

Tijdlijn werkzaamheden

Startdatum

Locatie

Werkzaamheden/onderwerp

Einddatum

1 juni

A

Inrichting  studielandschap

21 aug

30 juni

Zuidkade

Rijplaten liggen op Zuidkade t.b.v. transporten inhuizing

25 aug

3 juli

A

Inrichting en verhuizing (FS)

28 aug

24 juli

A

Tijdelijke  bewegwijzering

n.n.b.

25 juli

A

Verhuizing FdR

21 aug

25 juli

E

Werkzaamheden nieuwe entree PPLE

25 aug

juli

E

Dakombouw toren 1

dec

31 juli

A-B/C

Toegang gebouw B/C via nieuwe centrale entreehal A

 

v.a. 31 juli

B/C

Herstel schade cut-out gebouw C

n.t.b.

Aug

B/C

Herstel tijdelijke entree in gevel

eind aug

2 aug

Nieuwe Achtergracht/ A

Verplaatsing fietsenrekken vanaf pontons en plaatsing fietsenrekken in gebouw A

half aug

7 aug

H

Upgrade restaurant

25 aug

14/15 aug

B/C

Lekkageproef gevel

n.t.b.

14 aug

A

Inrichting kiosk (Cormet)

25 aug

14 aug

N

Ontkoppeling van CEV op Roeterseiland

25 aug

Augustus

Valckenierstraat

Werkzaamheden op de hoek bij gebouw J/K: herstellen bestrating, verlagen watermeterputten belijning parkeervakken aan zijde gebouw B/C

n.t.b.

Openingstijden

In gebouw A zijn op werkdagen tussen 07:00 -19:00 uur werkzaamheden tot 18 augustus. Het gebouw is tot en met 17 augustus voor gebruikers toegankelijk van 08:00 tot 20:00 uur. Vanaf maandag 21 augustus is gebouw A open tot 22:00 uur.

Voor gebouw B/C zijn de openingstijden deze week tot 18.00 uur. Vanaf maandag 7 t/m 17 augustus is B/C geopend tot 20:00 uur, daarna gelden hier de reguliere openingstijden en is gebouw B/C open tot 22:00 uur.