Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Publicatiedatum 19 juli 2017

PROJECTEN

Buitenruimte: Roetersstraat

De buitenruimte is, een week eerder dan gepland, zo goed als gereed. Ter plaatse van de cementsilo op de hoek bij het van Tienhovengebouw dient het trottoir nog te worden bestraat, nadat de silo verwijderd is. Binnenkort verwijdert de gemeente ook het schrikhek (afzettingshek) langs het voetpad en vindt herstel van het asfalt plaats.

Buitenruimte: Valckenierstraat

De buitenruimte rondom de Valckenierstraat is ook zo goed als gereed. De laatste restpunten worden op korte termijn wegwerkt: werkzaamheden op de hoek (ter hoogte van de fietsenstalling), de belijning parkeervakken en het verlagen van watermeterputten. Naar verwachting wordt dit gedeelte van de buitenruimte eind augustus opgeleverd.

Buitenruimte: Nieuwe Achtergracht

Nadat de tijdelijke trap, in het weekend van 29 en 30 juli, is weggehaald wordt het straatwerk ter plaatse aangeheeld.

Op 3 augustus worden er drenkelingenladders geplaatst in de gracht.

Gebouw A: Inrichting en inhuizing

De inrichting van de verdiepingen 3 t/m 10 is verloopt volgens planning. Overige werkzaamheden bestaan uit het wegwerken van restpunten (kleine mankementen/aandachtspunten in de bouw) voor de start van de inhuizing van FDR op 25 juli.

Gebouw A: Start bouw studielandschap – begane grond

Vanaf maandag 24 juli wordt gestart met de realisatie van het nieuwe studielandschap op de begane grond van REC A. Het nieuwe studielandschap op deze etage is klaar voor de start van het  studiejaar.

Gebouw A: Start verhuizing FdR

In week 30 zullen de eerste bewoners gebouw A betreden. Het ESC (onderwijsbalie) gaat als eerste het gebouw in, gevolgd door het Faculteitsbureau en de medewerkers van de Juridische Bibliotheek.

Gebouw A: entree en routing

Om de routing en toegang soepel te laten verlopen voor de gebruikers, aannemer en leveranciers zijn de volgende maatregelen genomen:

  • Toegang:
    • Medewerkers en studenten: via de linker deur van de centrale hal.
    • In- en verhuizing en leveranciers: via de rechter deur wordt.
    • De aannemer maakt gebruikt van de nevenentree aan de Nieuwe Achtergracht.
  • Bewegwijzering:
    • Bij de ingang zijn tussen 08.30 en 17.30 uur hosts/hostesses aanwezig vanaf 27 juli, die de gebruikers en leveranciers wegwijs maken in het pand en vragen kunnen beantwoorden. Deze extra dienstverlening wordt ingezet tot ca. 28 augustus.
    • In de hal wordt de weg aangegeven door middel van een pop-up banner.
    • Op de verdiepingen is bewegwijzering geplaatst.
  • Autorisatie:
    • Bij de desk in de centrale hal kunnen medewerkerspassen worden geüpdatet met autorisatie tot de benodigde ruimtes op de campus/gebouwen.
    • Gebruikers wordt verzocht bij de desk een badge te halen in het kader van de veiligheid tijdens de inrichtings- en verhuisperiode en gezien de werkzaamheden van de aannemer.
  • In het weekend van 29 en 30 juli wordt de tijdelijke trap naar de ingang van gebouw B/C verwijderd. Vanaf 31 juli is gebouw B/C toegankelijk vanuit de nieuwe centrale entreehal tussen gebouw A en B/C.

Gebouw A: nazorg verhuizing

Met de komst van de eerste medewerkers van de FdR naar REC A, start ook het ‘nazorgteam’ om problemen zo snel mogelijk op te lossen en vragen te beantwoorden die voortkomen uit de verhuizing naar het nieuwe gebouw. Om deze punten te melden zal deze week een digitaal nazorgformulier ter beschikking worden gesteld aan de FdR en is er een speciaal nazorgmailadres geopend.

Voor klachten ten aanzien van de buitenruimte en de omgeving kunnen gebruikers en omwonenden terecht bij de omgevingsmanager via: omgevingsmanager-roeterseiland@uva.nl.

Gebouw B/C: Lopende werkzaamheden

In de kelder en op de tweede en derde etage van REC B/C worden een aantal onderwijsruimtes verbouwd tot grotere onderwijszalen. FS is inmiddels gestart met de verbouwing van de huidige studieplekken op de eerste etage van gebouw B/C. Bij het CvB worden enkele kleinere ruimtes samengevoegd tot één grote werkkamer. Boorwerkzaamheden worden zoveel mogelijk voor 9.00 uur uitgevoerd.

Gebouw E: Dakombouw

De GSM-masten zijn verplaatst en/of verwijderd. Hierdoor is er ruimte ontstaan om de constructie te maken voor de nieuwe dakombouw. Afhankelijk van de weersomstandigheden zal 25 juli hiermee worden begonnen. In ca. 2 tot 3 weken tijd zal de betonconstructie worden gemaakt waarop de staalconstructie en de schermen worden geplaatst. In september wordt vervolgens de staalconstructie geplaatst en eind oktober de schermen.

Gebouw E: Nieuwe entree PPLE

PPLE krijgt een eigen entree naast de studentenbalie in gebouw E, zijde Nieuwe Achtergracht. Hiervoor wordt een deel van de muur doorgebroken om direct aan te sluiten op het trappenhuis. De werkzaamheden worden uitgevoerd van 25 juli tot en met 25 augustus, buiten het reguliere onderwijs en de Summer Schools om. Er worden stofschotten geplaatst om de werkzaamheden zoveel mogelijk uit het zicht te houden.

Gebouw H: Alternatieve verkooppunten

Tijdens de verbouwing van gebouw REC H is het restaurant en het zitgedeelte gesloten. In deze weken kunnen studenten en medewerkers voor eten en drinken terecht in cafés De Krater en De Brug. De Krater heeft vanwege de werkzaamheden in REC H tijdelijk een iets uitgebreider assortiment.

PLANNING

Tijdlijn werkzaamheden

Startdatum

Locatie

Werkzaamheden

Einddatum

v.a. 26 juni

J/K

Dakbedekking

Eind juli

30 juni

Zuidkade

Leggen rijplaten zuidkade t.b.v. transport inhuizing

Eind aug

3 juli

Roetersstraat

Herinrichting trottoir Roetersstraat

21 juli

3 juli

A

Inrichting en verhuizing (FS)

28 aug

Juli

E

Entree PPLE realiseren

Aug

Juli

E

Dakombouw toren 1

Dec

29/30 juli

B/C

Verwijderen tijdelijke trap

31 juli

v.a. 31 juli

B/C

Herstel schade cut-out gebouw C

N.t.b.

Aug

B/C

Herstel tijdelijke entree in gevel

Eind aug

3 aug

Nieuwe Achtergracht

Plaatsing drenkelingenladders

3 aug

Augustus

Nieuwe Achtergracht/ REC A

Verplaatsen fietsenrekken van pontons naar fietsenkelder

N.t.b.

Voortgang troittoir buitenruimte - 19 juli 2017
Voortgang trottoir Roetersstraat