Leefbaarheid

De UvA heeft een aantal maatregelen genomen om voor omwonenden de overlast te beperken. Een aantal maatregelen wordt hieronder beschreven.

Afspraken

De UvA heeft afspraken gemaakt met de verschillende aannemers over:

  • De werktijden. De bouwwerkzaamheden vinden van maandag t/m vrijdag plaats van 07.00 uur tot uiterlijk 19.00 uur. De sloopwerkzaamheden met zware geluidsbelasting vinden plaats van maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot uiterlijk 16.00 uur. Er wordt niet of slechts bij heel hoge uitzondering in de weekenden gewerkt. Wel worden soms metingen in het weekend verricht. Wanneer dit het geval is, worden omwonenden vooraf op de hoogte gesteld;
  • Op het werkterrein mag geen radio aan staan;
  • Er worden duidelijke aanwijzigingen geplaatst voor fiets- en voetgangersroutes;
  • Er wordt rekening gehouden met tentamenweken.¬†
Bouwvakkers Roeterseilandcampus

Bouwvakkers werken van 7.00 tot 19.00 uur

Omgevingsmanager 

De UvA hecht veel waarde aan haar omgeving. Daarom is een omgevingsmanager aangesteld. De omgevingsmanager is verantwoordelijk voor het bewaken van ieders belangen. Zowel de belangen van het project als de belangen van omwonenden, studenten en medewerkers. De omgevingsmanager benoemt de invloed van de werkzaamheden op de omgeving en heeft regelmatig overleg met diverse betrokken partijen zoals instellingen in de buurt, de gemeente en bewonersorganisaties.

 

Gepubliceerd door  HuisvestingsOntwikkeling

20 april 2016