Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
In de periode 2011-2014 heeft aannemersbedrijf BAM in opdracht van de UvA de renovatie van REC BCD uitgevoerd. Onderdeel van de renovatie was het vervangen van de bestaande gevelconstructie van het gebouw. Na de oplevering zijn lekkages ontstaan, die de nodige overlast veroorzaken. Aannemer Maen gaat dit herstellen in opdracht van BAM. De aannemer start maandag 16 oktober met een pilot voorafgaand aan het volledig herstel van de hele gevel (11.000 m2).
Zuidgevel bouwdeel B
Tijdens deze pilot herstelt en test de aannemer een deel van de zuidgevel van bouwdeel B (open om te vergroten).

Testfase 

Tijdens deze pilot herstelt en test de aannemer een deel van de zuidgevel van bouwdeel B (zie afbeelding). In dit deel van het gebouw wordt tijdens de pilot gekeken naar geluidsoverlast en het effect op het gebruik van onderwijs- en werkruimten. Zo kan bepaald worden of aanvullende maatregelen (alternatieve onderwijsruimtes) of een alternatieve aanpak nodig blijken te zijn. De omgeving merkt vooral bedrijvigheid op het dak en kan bijvoorbeeld hinder ondervinden van het gebruik van schroefboormachines. Deze zijn nodig om de geveldelen los te schroeven en uiteindelijk weer vast te zetten. Er worden zowel binnen als buiten geluidsmeters opgehangen om te toetsen of er niet te veel geluid geproduceerd wordt.  

Planning 

Het werk aan de gevel wordt per stramien (een strook van boven naar beneden met twee kozijnen/ramen) vanuit een gondel uitgevoerd. De planning hiervoor is als volgt: 

  • Start werkzaamheden plaatsing gondel met mobiele kraan op maandag 16 oktober (week 42) 
  • Uitvoering eerste stramien 16 oktober t/m 17 november (week 42 t/m 46) 
  • Uitvoering tweede stramien 20 november t/m 15 december (week 47 t/m 50) 
  • Testmeting en evaluatie 18 december t/m 22 december (week 51) 
  • Uitvoering derde stramien 8 januari t/m 27 januari (week 2 t/m 4) 
  • Uitvoering vierde stramien 30 januari t/m 17 februari (week 5 t/m 7) 

Let op: de voortgang is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Bekijk ook de meer gedetailleerde afbeelding van de stramienen onderaan dit artikel. De werkzaamheden worden alleen doordeweeks uitgevoerd. Het werk start vanaf 7 uur en is rond 16 uur afgelopen. Na deze pilot worden, bij een positieve evaluatie, de werkzaamheden aan de rest van de gevel (11.000 m2) aansluitend op de testfase uitgevoerd. De planning en volgorde van uitvoering hiervan wordt nader bepaald en gecommuniceerd. 

Gedetailleerde weergave van de stramienen
Gedetailleerde weergave van de stramienen (open om te vergroten).